Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης η Honda, ελέω της χρεοκοπίας της Takata

tags :
Moody’s: Υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης η Honda, ελέω της χρεοκοπίας της Takata
Τα περιθώρια της εταιρείας θα δεχτούν πιέσεις από την υψηλότερη βάση κόστους από προηγούμενη επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης 
Σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης έθεσε σήμερα (7/7/2017) την αξιολόγηση «Α1» της Honda η Moody's Japan K.K., λόγω της έκθεσης της εταιρείας στην Takata, η οποία τον περασμένο μήνα κατέθεσε αίτηση στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές σε Ιαπωνία και ΗΠΑ, λόγω των μαζικών ζημιών από την ανάκληση δεκάδων εκατομμυρίων οχημάτων με προβλήματα στους αερόσακους.
Η Moody’s έθεσε σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης και την αξιολόγηση «Α1» για τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα με προτεραιότητα της ιαπωνικής εταιρείας.
«Πιστεύουμε ότι τα περιθώρια της Honda θα μπορούσαν να παραμείνουν περίπου σε ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα των παγκόσμιων ανταγωνιστών της με παρόμοιες αξιολογήσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Moody's Japan, Motoki Yanase.
«Πιστεύουμε ότι η Honda έχει διαχειρίσιμη έκθεση στην Takata, αλλά τα περιθώρια θα δεχτούν πιέσεις από την υψηλότερη βάση κόστους από προηγούμενη επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας και την αύξηση των δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης», πρόσθεσε ο Yanase.
Αν υπάρξει υποβάθμιση στις αξιολογήσεις της Honda, η Moody's αναμένει ότι θα είναι μόνο κατά μία βαθμίδα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικά ισχυρές οικονομικές της μετρήσεις έναντι μιας ευρύτερης ομάδας εταιρειών αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης