Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι επενδυτές είναι πιο πρόθυμοι να παραβλέψουν την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας

UBS: Οι επενδυτές είναι πιο πρόθυμοι να παραβλέψουν την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας
Σημαντικό ρόλο για τους επενδυτές παίζουν και οι πολιτικές αβεβαιότητες λόγω της κυβέρνησης του Trump
Σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, οι επενδυτές τώρα είναι πιο πρόθυμοι να παραβλέψουν την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τα σημερινά κυκλικά τινάγματα δεν θα εκτροχιάσουν τις προοπτικές της χώρας επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti.
H Κίνα μπορεί ακόμα να διπλασιάσει το μέγεθος της οικονομίας της ακόμα κι αν αναπτύσσεται μόνο 5% κατά τα επόμενα 15 χρόνια, πρόσθεσε ο ίδιος.
Αυτό το σκεπτικό είναι τώρα «πολύ πιο ενσωματωμένη» στον τρόπο που οι επενδυτές βλέπουν τη χώρα και την περιοχή σημείωσε ο Ermotti.
«Βλέπω μια κάπως πιο εποικοδομητική στάση απέναντι στην ανάληψη κινδύνου…
Συνήθως μετράτε την όρεξη των επενδυτών με την ικανότητά τους ή την προθυμία τους να βάλουν λίγη μόχλευση στις θέσεις τους» είπε ο ίδιος.
Ακόμα κι αν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αρχίζουν να διευθετούνται οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί λόγω της αβεβαιότητας για τις αυξημένες πολιτικές εντάσεις σε μια εποχή όπου οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι υψηλές, σύμφωνα με τον Ermotti.
Η Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι δοκίμασε επιτυχώς ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα.
Οι πολιτικές αβεβαιότητες λόγω της κυβέρνησης Trump είναι επίσης καίριες για τους επενδυτές, παρόλο που οι κίνδυνοι λόγω της Ευρώπης έχουν υποχωρήσει κάπως μετά τις γαλλικές εκλογές, δήλωσε ο Ermotti.
«Το γεωπολιτικό μέτωπο είναι πολύ ανησυχητικό σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα.
Οι επενδυτές επηρεάζονται ουσιαστικά από όλες αυτές τις δυναμικές και πρέπει να δουν να ακολουθείται ένα πολύ παρατεταμένο και σταθερό μοτίβο», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης