Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 8,5 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχος για τα ΕΛΠΕ η UBS - «Ουδέτερη» σύσταση

tags :
Στα 8,5 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχος για τα ΕΛΠΕ η UBS - «Ουδέτερη» σύσταση
Στα 238 εκατ ευρώ υπολογίζεται το EBITDA του β' τριμήνου 2017...
Στα 8,5 ευρώ (από 8 ευρώ) ανεβάζει την τιμή – στόχο για την μετοχή των ΕΛΠΕ η UBS, ενώ διατηρεί την σύσταση «ουδέτερη», με τη σχετική απότίμηση να αναφέρεται σε σταθεροποίηση για τα περιθώρια δίυλισης στα 3,2 δολάρια/βαρέλι μέχρι το 2019.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις τράπεζας η απόδοση της μετοχής ανήλθε στο 100% από την αρχή του έτους ενώ η λογιστική αξία υπολογίζεται, από 8,1 ευρώ, στα 10,6 ευρώ.
Τα κέρδη για το σύνολο του 2017 υπολογίζονται στα 415 εκατ ευρώ, ανά μετοχή στα 1,36 ευρώ και το μέρισμα στα 0,45 ευρώ.
Παράλληλα, η αποτίμηση από τις συμμετοχές σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ αποτιμώνται στα 450 εκατ ευρώ, με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου κατά 100 εκατ ευρώ.
Αν η ζήτηση πετραλαίου ισχυροποιηθεί και τα περιθώρια δίυλισης παραμείνουν υψηλά (4,5 δολ/βαρέλι) η τιμή - στόχος αναθεωρείται στα 12,5 ευρώ.
Αν όμως τα περιθώρια πέσουν στα 2,2 δολ/βαρέλι, τότε η τιμή θα πρέπει να επανέλθει στα 4,5 ευρώ.

Ισχυρό δεύτερο τρίμηνο

Η UBS αναμένει ότι τα ΕΛΠΕ θα παρουσιάσουν ισχυρά αποτελέσματα το 2ο τριμήνο που λήγει στις 31 Αυγούστου, καθώς τα περιθώρια βελτιώθηκαν ελαφρώς από τα ήδη υψηλά επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2017.
Εκτιμώντας τα στοιχεία που έδωσε η επιχείρηση στα τέλη Ιουνίου για τους πρώτους 5 μήνες του έτους για EBITDA ύψους € 386 εκατ. και κέρδη προ φόρων € 246 εκατ. η τράπεζα προβλέπει το δεύτερο τρίμηνο EBITDA ύψους 238 εκατ. Ευρώ, κοντά στο ρεκόρ του 3ου τριμήνου.

Ανοδική πορεία

Πέρα από τις μακροοικονομικές εξελίξεις, η UBS εκτιμά ότι η δυναμική ανοδική πορεία θα μπορούσε να προέλθει από τη ΔΕΠΑ και τη διάθεση του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ όπου αποτιμώνται σε περίπου € 450εκ. ενώ σε επιτυχή διάθεση θα μπορούσαν να «ξεκλειδωθούν» επιπλέον €100 εκ.
Στην έκθεσή της, η UBS αναφέρει ότι προχώρησε σε σύσταση «Neutral», από «Buy», μετά την κατακόρυφη αύξηση κατά 100% της τιμής της μετοχής -σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με τη έκθεση, η σχέση EV/EBITDA ανέρχεται πλόεν στο 5.7x, που είναι κοντά στον 5ετή μέσο όρο, υποδηλώνοντας ότι μεγάλο μέρος της ελληνικής έκπτωσης έχει ξεπεραστεί και ότι έχουν ληφθεί υπόψη οι πρόσφατες εντυπωσιακές λειτουργικές βελτιώσεις.
Οι ταμειακές ροές θα παραμείνουν ισχυρές, αλλά μερικές από αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ιρανικού χρέους, περιορίζοντας την πιθανή αύξηση του μερίσματος.
Το μέρισμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα € 0,45 ανά μετοχή για το 2017 και η UBS θεωρεί ότι η απόδοση των μερισμάτων δεν «ξεχωρίζει» πλέον μετά το ράλι της τιμής των μετοχών στο -περίπου- 5,5%, καθώς συμβαδίζει με τον μέσο όρο του τομέα.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης