Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Βελτιωμένη η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ – Ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών

Fed: Βελτιωμένη η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ – Ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών
Το «Beige Book» είναι μία έρευνα που βασίζεται σε «μαρτυρίες» επιχειρηματιών και καταναλωτών, αποτυπώνοντας έτσι τι πραγματικό κλίμα στην αμερικανική οικονομία
Βελτιωμένη οικονομική δραστηριότητα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών διαπιστώνει το «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) για τον μήνα Ιούνιο 2017, κάνοντας λόγο για περαιτέρω ενίσχυση και των καταναλωτικών δαπανών, της κινητήριας δύναμης του αμερικανικού ΑΕΠ.
Το «Beige Book» είναι μία έρευνα που βασίζεται σε «μαρτυρίες» επιχειρηματιών και καταναλωτών, αποτυπώνοντας έτσι τι πραγματικό κλίμα στην αμερικανική οικονομία.
Ο μεταποιητικός κλάδος και οι μη χρηματοοικονομικές υπηρεσίες συνέχισαν να αναπτύσσονται, ενώ οι περισσότερες περιφέρειες ανέφεραν μέτρια (εταιρικά) κέρδη από την τελευταία έκθεση του Μαΐου.
Η ζήτηση δανείων αυξήθηκε σταθερά στις περισσότερες περιοχές, ορισμένες όμως έκαναν λόγο για αδυναμία των γαλακτοκομικών και ορισμένων καλλιεργειών, λόγω των χαμηλών τιμών.
Η ενεργειακή δραστηριότητα βελτιώθηκε γενικά από την τελευταία έρευνα, ιδίως για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Η παραγωγή άνθρακα παρέμεινε υποτονική αν και υψηλότερη από ό,τι ένα χρόνο πριν.
Η απασχόληση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας διατήρησε έναν ελαφρύ έως μέτριο ρυθμό επέκτασης, με την αγορά εργασίας να ενισχύεται περαιτέρω τόσο στις θέσεις χαμηλής όσο και υψηλής ειδίκευσης, ιδίως στους τομείς των κατασκευών και της πληροφορικής.
Οι μισθοί συνέχισαν να αυξάνονται με ελαφρύ έως μέτριο ρυθμό στις περισσότερες πολιτείες και πολλές επιχειρήσεις απέδωσαν αυτά τα μισθολογικά οφέλη στις αυστηρότερες συνθήκες της αγοράς εργασίας.
Οι τιμές (σσ: πληθωρισμός) συνέχισαν να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό στην πλειοψηφία των πολιτειών, ενώ μερικές σημείωσαν ότι οι πιέσεις στις τιμές μειώθηκαν.
Ορισμένες ανέφεραν υψηλότερο κόστος υλικών κατασκευής και μεταφοράς, ενώ μειώθηκαν οι τιμές της βενζίνης.
Οι τιμές λιανικής παρέμειναν σταθερές ή αυξήθηκαν ελαφρώς.
Την ίδια στιγμή, οι χαμηλές γεωργικές τιμές προκάλεσαν άγχος σε ορισμένους αγρότες, ενώ οι έμποροι λιανικής πώλησης τροφίμων ανέφεραν βελτιωμένα περιθώρια λόγω των χαμηλότερων τιμών των βασικών προϊόντων.
Οι τιμές κατοικιών συνέχισαν να αυξάνονται στις περισσότερες περιοχές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης