Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θα τεθούν εκτός επενδυτικής βαθμίδας αρκετές τεχνολογικές εταιρείες

Moody's: Θα τεθούν εκτός επενδυτικής βαθμίδας αρκετές τεχνολογικές εταιρείες
Οι Avnet., Motorola, Pitney Bowes, Seagate Cayman, Symantec, Tech Data Corporation και Xerox είναι οριακά μέσα στο «παιχνίδι», με αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας «Baa3»
Αν και ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται ίσως –από πλευράς κεφαλαιοποίησης– στο καλύτερο δυνατό σημείο μετά τη «φούσκα» του 2000 στις Η.Π.Α., ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποιεί ότι οι περισσότερες κινδυνεύουν πλέον να τεθούν εκτός της επενδυτικής βαθμίδας («Baa1» και υψηλότερα), αν κριθούν από την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Ενδεικτικά, οι Avnet, Motorola, Pitney Bowes, Seagate Cayman, Symantec, Tech Data Corporation και Xerox είναι οριακά μέσα στο «παιχνίδι», με αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας «Baa3».
Οι εταιρείες αυτές αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συνεχόμενων μεταβάσεων στη βιομηχανία, των μεγάλων συγχωνεύσεων και των ταχέως μεταβαλλόμενων ανταγωνιστικών τοπίων.
Η ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν επιτυχώς αυτές τις προκλήσεις, ενώ επιδεικνύουν συντηρητικές οικονομικές πολιτικές, θα καθορίσει την ικανότητά τους να διατηρηθούν εντός επενδυτικής βαθμίδας, σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Παρά το ότι η κάθε μία από τις εν λόγω εταιρείες διατηρούνται προς το παρόν πάνω από την αξιολόγηση «Baa1», έχουν λιγότερη οικονομική ευελιξία –από ό,τι οι λοιπές με ίση λη υψηλότερη βαθμολογία– για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αλλαγές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης