Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο επίλεκτος του Trump για τη διοίκηση της Fed έχει επωφεληθεί στο παρελθόν από τα «bail-out»

Reuters: Ο επίλεκτος του Trump για τη διοίκηση της Fed έχει επωφεληθεί στο παρελθόν από τα «bail-out»
Ο κ. Quarles θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως μια φιλική προς τις επιχειρήσεις επιλογή…
Στην αποκάλυψη πως ο Randal Quarles, Νο1 υποψήφιος αντικαταστάτης –μετά από επιλογή του Donald Trump– της Janet Yellen στη διοίκηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed), έχει ευνοηθεί στο παρελθόν από προγράμματα κρατικών διασώσεων τραπεζών («bail-out»), προχώρησε το πρακτορείο Reuters, θέτοντας έτσι ένα ηθικό ζήτημα.
Ειδικότερα, ο κ. Quarles, πρώην δικηγόρος εταιρειών της Wall Street και υπάλληλος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται την επενδυτική εταιρεία Cynosure Group, ήταν μέλος μιας ομάδας που επένδυσε σε προβληματικές ή χρεοκοπημένες τράπεζες, ενώ ήταν και εκτελεστικό μέλος της ιδιωτικής εταιρίας Carlyle Group.
Αυτές οι επενδύσεις οδήγησαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κερδών –75 εκατ. για την ακρίβεια– για την Carlyle, κέρδη που δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την κρατική στήριξη.
Οι εν λόγω τράπεζες που έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης της περιόδου 2007-2009, είναι οι Boston Private Financial Holdings και BankUnited.
Ο κ. Quarles, όπως επισημαίνει το Reuters, θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως μια φιλική προς τις επιχειρήσεις επιλογή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης