Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει μια νέα οικονομική κρίση

Yellen: Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει μια νέα οικονομική κρίση
H αβεβαιότητα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι προς το παρόν αρκετά υψηλή, δήλωσε η πρόεδρος της Fed στο Κογκρέσο 
Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει μια νέα οικονομική κρίση, τόνισε σήμερα (13/7/2017) η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, σε μια πλήρη μεταστροφή της άποψης που είχε εκφράσει στα τέλη του Ιουνίου 2017, όταν είχε δηλώσει ότι μια χρηματοοικονομική κρίση σαν και αυτή του 2008 δεν είναι πιθανό να συμβεί «κατά τη διάρκεια της ζωής μας».
Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της ενώπιον του Κογκρέσου, η Yellen υπογράμμισε, ωστόσο, ότι τώρα ισχύουν πολύ υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και άλλα μέτρα.
H επικεφαλής της Fed τόνισε ότι η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι προς το παρόν αρκετά υψηλή.
Ως προς τον πληθωρισμό, η Yellen υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο να συμπεράνει κανείς μια τάση κάτω του 2%, ενώ ανέφερε ότι οι τιμές εισαγωγών αυξάνονται με μέτριο ρυθμό.
Η ίδια επανέλαβε ότι η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2017, ενώ επεσήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως συμβουλεύονται η μία την άλλη, αλλά δεν συντονίζουν τις ενέργειές τους.
Η Yellen τόνισε ακόμη ότι δεν θα τασσόταν υπέρ μιας μείωσης των κεφαλαίων για τις περισσότερες συστημικές τράπεζες, ενώ παραδέχτηκε ότι παραμένουν οι κίνδυνοι στον στεγαστικό κλάδο, προτείνοντας να υπάρξουν στο μέλλον μεταρρυθμίσεις.
Η Yellen προειδοποίησε, παράλληλα, ότι θα ήταν «αρκετά δύσκολο» για τις ΗΠΑ να επιτύχουν τον στόχο ανάπτυξης 3% που έθεσε ο πρόεδρος Donald Trump.
Απαντώντας σχετικά με το θέμα της Wells Fargo, η πρόεδρος της Fed δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απομακρύνει όλους τους διευθυντές της τράπεζας την εποχή του σκανδάλου ψεύτικων λογαριασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης