Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (CEO της JPMorgan): Βλαπτική για τις ΗΠΑ η έλλειψη πολιτικών από την αμερικανική κυβέρνηση

Dimon (CEO της JPMorgan): Βλαπτική για τις ΗΠΑ η έλλειψη πολιτικών από την αμερικανική κυβέρνηση
«Η αδυναμία της κυβέρνησης μας κρατά πίσω και πληγώνει τον μέσο Αμερικανό»
Δριμύ κατηγορώ στην αμερικανική κυβέρνηση –κάτι που δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν– εξαπέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan κ. Jamie Dimon, ο οποίος, σε σημερινές (14 Ιουλίου 2017) του δηλώσεις έκανε λόγο για έλλειψη δυναμικής σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή ισχυρών κι επωφελών μεταρρυθμίσεων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ανώτατος τραπεζίτης, κατά τη σημερινή δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της JPMorgan, η Ουάσινγκτον έχει προς το παρόν αποτύχει να εφαρμόσει πολιτικές που θα τονώσουν την αδύναμη ανάπτυξη των Η.Π.Α., αλλά θα είναι ταυτόχρονα και ευεργετικές για όλους τους Αμερικανούς πολίτες.
«Η αδυναμία της κυβέρνησης μας κρατά πίσω και πληγώνει τον μέσο Αμερικανό.
Δεν είναι ζήτημα των Ρεπουμπλικάνων, δεν είναι ζήτημα των Δημιοκρατικών», τόνισε.
Ο κ. Dimon επισήμανε ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των Η.Π.Α. επιταχύνεται με ετήσιο ρυθμό από 1,5% - 2%, κάτι που οφείλεται στις «κακές πολιτικές».
Στα της τράπεζας, τα καθαρά κέρδη της κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 13,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, καθώς τα κέρδη από τα υψηλότερα επιτόκια υπεραντιστάθμισαν την πτώση που σημειώθηκε στις συναλλαγές ομολόγων.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 7,03 δισ. δολ. έναντι 6,20 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 1,82 δολ. έναντι 1,55 δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Thomson Reuters, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 1,58 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 26,41 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα ύψους 24,96 δισ. δολ.
Τα κέρδη της JPMorgan επωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη Federal Reserve, η οποία υπερδιπλασίασε τα επιτόκιά της στο 1 με 1,25% έναντι 0,25% με 0,5% το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης