Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Credit Positive για τις εταιρείες επενδυτικής κλίμακας η φορολογική μεταρρύθμιση Trump

Moody’s: Credit Positive για τις εταιρείες επενδυτικής κλίμακας η φορολογική μεταρρύθμιση Trump
Ταυτόχρονα, είναι «Credit Negative» για τις βαθμολογίες στην κλίμακα των κερδοσκόπων επενδυτών (κάτω από «Baa1»)
Θετικά («Credit Positive») για την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών επενδυτικής κλίμακας («Baa1» και άνω) αποτιμά την εφαρμογή της φορολογικής ατζέντας από την κυβέρνηση του Donald Trump ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, αναμένοντας αυξημένες προσπάθειες από την Ουάσιγκτον το επόμενο διάστημα.
Ταυτόχρονα, είναι «Credit Negative» για τις βαθμολογίες στην κλίμακα των κερδοσκόπων επενδυτών (κάτω από «Baa1»).
Ο αμερικανικός οίκος εξετάζει τις πιθανές πιστωτικές συνέπειες των προτάσεων της φορολογικής μεταρρύθμισης για τις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες των Η.Π.Α. για μία περίοδο πέντε ετών, από το 2012 έως το 2016.
Η έκθεση επικεντρώνεται σε τρεις από τις πέντε προτάσεις που επέβαλαν οι Ρεπουμπλικανοί:
Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20% ή 15%ν από 35%, πλήρης εκ των προτέρων εκπτωσιμότητα του κεφαλαίου και απώλεια εκπτώσεως τόκων.
Οι αναλυτές της Moody's εξέτασαν τόσο τους συνολικούς φόρους που προέκυψαν όσο και τους φόρους που πραγματοποιήθηκαν ως ποσοστό του EBITDA, για να εκτιμήσουν ποιες βιομηχανίες έχουν τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.
Στη βάση αυτή, η βιομηχανία λιανικής/ενδυμάτων και εστιατορίων βρίσκεται στην καλύτερη θέση να επωφεληθεί από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή.
Οι εταιρείες κατασκευής/μηχανικής και των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν, επειδή υπέβαλαν υψηλό φόρο σε σχέση με τα κέρδη.
Οι ανησυχίες για την ενέργεια και την τεχνολογία ήταν οι άλλοι δύο τομείς που επιβαρύνονταν με τον υψηλότερο φόρο σε δολάρια, αν και οι φόροι που προέκυψαν ήταν χαμηλό ποσοστό EBITDA σε σχέση με άλλους τομείς λόγω των παγκόσμιων δραστηριοτήτων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης