Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πού θα επενδυθούν τα 60 εκατ. του ομολογιακού δανείου

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πού θα επενδυθούν τα 60 εκατ. του ομολογιακού δανείου
Kατασκευή δύο αιολικών πάρκων στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και ενός στο Τέξας των ΗΠΑ
Στην κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και ενός στο Τέξας των ΗΠΑ, θα επενδυθούν, μεταξύ άλλων, τα 60 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (εφεξής «ΚΟΔ») ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε έως 1.255,4 χιλ. και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.
Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια (μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης) Θα χρησιμοποιηθούν από την Εκδότρια ως παρατίθεται ακολούθως:
Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα επενδυθούν από την Εκδότρια στην Εγγυήτρια μέσω του Ενδοομιλικού Δανείου, ήτοι η Εγγυήτρια θα εκδώσει ομολογιακό δάνειο του Ν. 3156/2003, το οποίο θα καλύψει μερικώς η Εκδότρια, δανείζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ισόποσο των αντληθησόμενων κεφαλαίων στην Εγγυήτρια.
Τα 40 εκατ. ευρώ από τα συνολικά έσοδα θα διατεθούν για την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ενός αιολικού πάρκου στο Τέξας των ΗΠΑ.
Παράλληλα, τα 18,745 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στα έργα «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου» και «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ».
Σε περίπτωση ματαίωσης του τελευταίου έργου, το ποσό που προορίζεται για αυτό θα διατεθεί για την κατασκευή τριώ αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και στο Τέξας των ΗΠΑ.
Το προϊόν της Έκδοσης, έως την πλήρη διάθεσή του, θα επενδύεται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά προθεσμιακές καταθέσεις, repos και ομόλογα.
Η Εταιρεία θα προβαίνει σε δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που σχετίζονται με τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το ΚΟΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των κατ΄ εξουσιοδότηση κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως εκάστοτε ισχύουν.
Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α., κατά τη συνεδρίαση της 05.07.2017, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 60.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της Εταιρείας.
Η Εταιρεία ενημερώνει ότι οι ομολογίες είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά.
Η πίστωση των ομολογιών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή 21.07.2017.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η διαπραγμάτευση των 60.000 ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστήριου Αθηνών, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017.
Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «TΕΝΕΡΓΧΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «TENERGFB1».
Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Εταιρείας είναι €1.000 ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης