Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Μέτριος και διαχειρίσιμος ο αντίκτυπος του Brexit στο πιστωτικό προφίλ της Βρετανίας

Moody’s: Μέτριος και διαχειρίσιμος ο αντίκτυπος του Brexit στο πιστωτικό προφίλ της Βρετανίας
Περαιτέρω επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας το β’ 3μηνο 2017…
Την πεποίθησή της ότι ο αντίκτυπος του επικείμενου Brexit στο πιστωτικό προφίλ του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι «μέτριος και διαχειρίσιμος», εξέφρασε κ νέου ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s, προειδοποιώντας ωστόσο για ιδιαίτερα αυξημένο ρίσκο στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών εντός χρονοδιαγράμματος (μέχρι Μάρτιο 2019).
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, οι πρώτες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ υποδηλώνουν ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επεκταθεί στο δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο η αγορά εργασίας της παραμένει σταθερή.
Παράλληλα με την εξασθένηση της ανάπτυξης το 2017, μια ευρύτερη σειρά δεικτών δείχνει μια παρατεταμένη συγκράτηση της κατανάλωσης, παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή μέχρι στιγμής.
Με δεδομένο τον υψηλότερο πληθωρισμό μετά την πτώση της στερλίνας, οι έρευνες δείχνουν ότι τα νοικοκυριά είναι όλο και πιο απαισιόδοξα για το μέλλον, με μια ασθενέστερη αγορά κατοικιών και αυστηρότερη διαθεσιμότητα πίστωσης που δρουν ως επιπλέον εμπόδια.
Οι έρευνες για το επιχειρηματικό κλίμα είναι σύμφωνες με τον 5ετή μέσο όρο και τα επίπεδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Στο δεύτερο τρίμηνο, η βρετανική οικονομία μεγεθύνθηκε με μέτριο ρυθμό, ήτοι 0,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών παρέμεινε σημαντικά χαμηλότερη από τα επίπεδα των μηνών μετά το δημοψήφισμα, επισημαίνει η Moody’s.
Το επενδυτικό κλίμα είναι κοντά στους 5ετούς μέσους όρους και έχει βελτιωθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες, με ώθηση από τον μεταποιητικό τομέα.
Αυτό υποδηλώνει ότι η πραγματική αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο 2017, μπορεί να διατηρηθεί.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση τον Μάιο υπογραμμίζουν τη σταδιακή βελτίωση της αγοράς εργασίας, ενώ οι προοπτικές απασχόλησης στον τομέα της μεταποίησης ενισχύθηκαν, λιγότερο στις υπηρεσίες.
Οι δείκτες της αγοράς ακινήτων κυμαίνονται κάτω από τους 5ετούς μέσους όρους και έχουν υποχωρήσει από το δημοψήφισμα.
Η ιδιωτική κατασκευαστική δραστηριότητα εξασθένησε τους τελευταίους μήνες και οι προσδοκίες δείχνουν ότι οι τιμές των κατοικιών θα παραμείνουν στάσιμες βραχυπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης