Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε «σταθερό» αναβαθμίζεται το outlook των κινεζικών τραπεζών

Moody's: Σε «σταθερό» αναβαθμίζεται το outlook των κινεζικών τραπεζών
Σύμφωνα με τη Moody's οι ανησυχίες λόγω του σκιώδους τραπεζικού συστήματος στην Κίνα έχουν περιοριστεί 
Σε σταθερό (stable) από αρνητικό αναβαθμίζει η Moody's το outlook των κινεζικών τραπεζών καθώς οι ανησυχίες για το λεγόμενο σκιώδες τραπεζικό σύστημα μειώθηκαν.
«Η υιοθέτηση πιο συντονισμένων μέτρων πολιτικής από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του σκιώδους τραπεζικού συστήματος θα βοηθήσει στην άμβλυνση των asset risks για τις τράπεζες και θα αντιμετωπίσει κάποιες βασικές ανισορροπίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο τραπεζικός αναλυτής της Moody's, Yulia Wan.
Επισημαίνεται ότι το σκιώδες τραπεζικό σύστημα είναι μια διευρυμένη κατηγορία τραπεζικών υπηρεσιών από μη παραδοσιακούς παίκτες.
Σε αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνονται δάνεια από μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως και επενδυτικά προϊόντα.
Ωστόσο αυτές οι εταιρείες δεν υπόκεινται στον τυπικό τραπεζικό κανονισμό κι έτσι δεν ελέγχονται από κανένα.
Η Moody's επεσήμανε έναν άλλο κίνδυνο που θα μπορούσε να προκύψει από την καταστολή του σκιώδους τραπεζικού συστήματος: Το ενδεχόμενο διαφωνιών μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με την ευθύνη της απορρόφησης των ζημιών από τις κακές επενδύσεις.
Ο Wan πρόσθεσε ότι τα ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται επίσης να παραμείνουν σταθερά στα τρέχοντα επίπεδα.
«Τα συνολικά ποσοστά παραβατικότητας θα σταθεροποιηθούν καθώς το εταιρικό κέρδος συνεχίζει να ανακάμπτει, με σταθερή και στέρεα οικονομική ανάπτυξη, σταθερές τιμές βασικών εμπορευμάτων και βραδύτερη αύξηση της εταιρικής μόχλευσης» αναφέρεται στην ανάλυση της Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης