Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ από την Grivalia Hospitality - Κάλυψη από την M&G investments

tags :
Αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ από την Grivalia Hospitality - Κάλυψη από την M&G investments
H Grivalia Properties και η Eurolife ERB Life Insurance Company έχουν ήδη συνεισφέρει στην εταιρία €60.000.000 συνολικά
Τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής πλατφόρμας Grivalia Hospitality S.A. που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, επενδυτικού σχήματος το οποίο διαχειρίζεται η διεθνής επενδυτική εταιρία M&G investments (“M&G investments”), μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους €60.000.000 η οποία καλύφθηκε πλήρως από τον νέο επενδυτή, ανακοίνωσε η Grivalia Properties.
Επισημαίνεται ότι η Grivalia Properties και η Eurolife ERB Life Insurance Company έχουν ήδη συνεισφέρει στην εταιρία €60.000.000 συνολικά.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το πλήρες μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality ανέρχεται πλέον σε €120.000.000 αποτελούμενο από 120εκ. μετοχές αξίας €1 η κάθε μία, εκ των οποίων, 25% ανήκουν στην Grivalia Properties, 25% στην Eurolife και 50% στον Νέο Επενδυτή. Διαχειριστής του νέου επενδυτικού σχήματος είναι η M&G Investment Management Limited με έδρα το Λονδίνο.
Κατά τους 6 τελευταίους μήνες, η Grivalia Hospitality έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα και μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Pearl Island Project στον Παναμά, όπως επίσης και την επιτυχή υποβολή προσφοράς για το ιστορικό ακίνητο Όλυμπος Νάουσα στην Θεσσαλονίκη.
Τα νέα κεφάλαια θα επενδυθούν σε επιλεγμένα ακίνητα που έχει προσδιορίσει η Grivalia Hospitality, αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός.
Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Properties και Πρόεδρος της Grivalia Hospitality δήλωσε:
«Ο Όμιλος της Grivalia έχει καταφέρει κατά τα τελευταία χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη Θεσμικών Επενδυτών υψηλής ποιότητας με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Ο Νέος Επενδυτής είναι ένας ιδανικός συμμέτοχος για την Grivalia και την Eurolife, που πέραν της φήμης και της δύναμης πυρός, ενδυναμώνει την όλη συνεργασία με την βαθιά του γνώση και κατανόηση των αγορών και των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.
Ευελπιστούμε να αναπτύξουμε μαζί αυτή την εταιρεία μέσω στοχευμένων εξαγορών κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα την μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους μας, τους ανθρώπους μας και την κοινωνία».
Η AXIA Ventures Group Ltd. ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Grivalia Hospitality για τη Συναλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης