Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η αεροπορική Sky Express διεκδικεί για το 2017 το 9% της εσωτερικής αγοράς

tags :
Η αεροπορική Sky Express διεκδικεί για το 2017 το 9% της εσωτερικής αγοράς
Πρόκειται για αεροπορική εταιρεία που ανοίγει τα «φτερά» της έχοντας απέναντι την Aegean
Υψηλό μερίδιο αγοράς από τα 5,7 εκατομμύρια των επιβατών εσωτερικού που επιλέγουν το αεροπλάνο διεκδικεί με αξιώσεις η εταιρεία  Sky Expess.
Πρόκειται για αεροπορική εταιρεία που ανοίγει τα «φτερά» της έχοντας απέναντι την Aegean.
H Sky Express διεκδικεί φέτος να μεταφέρει 500.000 επιβάτες και να αποσπάσει το 9% της αγοράς στα εσωτερικά δρομολόγια.
Ο στόχος θεωρείται εφικτός από τη διοίκηση της  εταιρείας καθώς η ανάπτυξη που γνωρίζει η Sky Express είναι πρωτόγνωρη.
Το 2015  μετέφερε  85.000 επιβάτες, το 2016 ανήλθαν σε 170.000. 
Δηλαδή η αύξηση της επιβατικής κίνησης… πετάει με τριψήφια ποσοστά.Να σημειωθεί ότι η Sky Express βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον ΑΙΑ ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία και πρόσφατα ανακοίνωσε και το πρόγραμμα του χειμώνα όπου αύξησε τις πτήσεις κατά 63% σε σχέση με πέρυσι και τους προορισμούς που θα εξυπηρετεί, προσθέτοντας δύο νέα δρομολόγια, το Αθήνα-Κέρκυρα και το Αθήνα-Κως. 
Μετά από την σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η Sky Express εκτελεί σε αποκλειστικότητα για τα επόμενα 4 χρόνια, μεταξύ άλλων και τα δρομολόγια:
-Θεσσαλονίκη-Σκύρος,
-Λήμνος–Μυτιλήνη–Χίος–Σάμος–Ρόδος
-Κέρκυρα–Άκτιο–Κεφαλονιά–Ζάκυνθος
Μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Sky Express είναι επίσης ο αποκλειστικός αερομεταφορέας της γραμμής Αθήνα-Κάλυμνος, για το διάστημα 1 Αυγούστου-30 Σεπτεμβρίου με δυνατότητα παράτασης έως και τις 30 Νοεμβρίου 2017.
Η Sky Express κατάφερε μέσω των διαγωνισμών της ΥΠΑ να αποσπάσει συνολικά 9 γραμμές αποκλειστικής εκμετάλλευσης, από τις οποίες οι 6 είναι τετραετούς διάρκειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, το όφελος που προέκυψε για το Δημόσιο φθάνει τα 36 εκατ. ευρώ καθώς το δημόσιο θα καταβάλει συνολικά στις εταιρείες περί τα 9 εκατ. ευρώ έναντι 45 εκατ. ευρώ βάσει των προηγούμενων συμβάσεων. 
Η Sky Express έχει παρουσία σε όλα τα κανάλια πώλησης και είναι διαθέσιμη σε όλα τα συστήματα κρατήσεων σε όλο τον κόσμο καθώς έχει προχωρήσει σε συνεργασίες (interline και code share agreements) με τις  εταιρείες Germania και Blue Air, ενώνοντας την Γερμανία και την Κύπρο με τα ελληνικά νησιά.
Η  συνεχώς  αυξανόμενη τουριστική κίνηση  βρήκε την Sky Express έτοιμη να  δώσει  διέξοδο τους τουρίστες που θέλουν  να επισκεφθούν  τα ελληνικά  νησιά.
Ο στόλος της Sky Express αποτελείται αυτή τη στιγμή από 6 αεροπλάνα τύπου ATR, των48 και των 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης