Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grivalia Properties: Έως 4/9 η περίοδος αποδοχής της Δ.Π. της Fairfax - Στα 8,8 ευρώ/μετοχή το τίμημα

tags :
Grivalia Properties: Έως 4/9 η περίοδος αποδοχής της Δ.Π. της Fairfax - Στα 8,8 ευρώ/μετοχή το τίμημα
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, η FAIRFAX δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας GRIVALIA PROPERTIES από το ΧΑ
Στις 7 Αυγούστου 2018 στις 8 το πρωί, ξεκινά η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης της Fairfax για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Grivalia Properties.
Η περίοδος αποδοχής θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και λήγει στις 4 Σεπτεμβρίου, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών στην Ελλάδα.
Η Fairfax προσφέρει στους Μετόχους της Grivalia που θα αποδεχθούν εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση ποσό €8,80 τοις μετρητοίς για κάθε Μετοχή για την οποία η Δημόσια Πρόταση γίνεται νομίμως και εγκύρως αποδεκτή.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το πληροφοριακό δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που η εταιρεία FAIRFAX FINANCIAL HOLDINGS LIMITED είχε απευθύνει προς τους μετόχους της εταιρείας GRIVALIA PROPERTIES για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών.
Σημειώνεται ότι η FAIRFAX, την 20η Ιουλίου 2017 υπέβαλε τη δημόσια πρόταση καταθέτοντας σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο της GRIVALIA PROPERTIES.
Η περίοδος αποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι μπορούν να δηλώνουν την αποδοχή της δημόσιας πρότασης, αρχίζει στις 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 08:00 π.μ. και λήγει στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή διαρκεί συνολικά τέσσερις εβδομάδες.
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, η FAIRFAX δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας GRIVALIA PROPERTIES από το ΧΑ και δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς του άρθρου 27 του Νόμου (squeeze-out).
Εφόσον μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, η FAIRFAX, κατέχει άμεσα ή έμμεσα μέσω των θυγατρικών του, συνολικά μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό ίσο με τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, η FAIRFAX θα αναλάβει, για χρονική περίοδο τριών μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης, να αποκτά χρηματιστηριακά, τοις μετρητοίς, σε τιμή ίση προς το προσφερόμενο αντάλλαγμα, όλες τις μετοχές που θα της προσφερθούν.
Ταυτόχρονα, με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, η FAIRFAX θα δημοσιοποιήσει και το δικαίωμα εξόδου των μετόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης