Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας θα αποτρέψουν τις επενδύσεις στη Ρωσία

Moody's: Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας θα αποτρέψουν τις επενδύσεις στη Ρωσία
Στις 2 Αυγούστου 2017 ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε απρόθυμα τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Ο νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας θα αποτρέψει τις επενδύσεις στη Ρωσία και ως εκ τούτου είναι αρνητικός για την πιστοληπτική ικανότητα («Credit Negative») της χώρας (Ba1, σταθερό outlook) του Vladimir Putin, εκτιμά σε ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης, Moody's.
Στις 2 Αυγούστου 2017 ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε απρόθυμα τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με τη Μόσχα να αποτιμά την κίνηση ως εμπορικό πόλεμο σε πλήρη κλίμακα.
Οι κυρώσεις θα επηρεάσουν μια σειρά από ρωσικές βιομηχανίες και ίσως πλήξουν περαιτέρω τη ρωσική οικονομία, που έχει ήδη αποδυναμωθεί από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου καθώς και τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Ο οίκος αναμένει μια μικρή αύξηση στις εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία και μια προσωρινή υποτίμηση του ρουβλίου, με αντίστοιχη αύξηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.
Οι εκροές κεφαλαίων στο ισοζύγιο πληρωμών ανήλθαν σε 17,6 δισ. δολάρια κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2017, με ενισχυμένο ρυθμό σε σύγκριση με τα 20 δισ. δολάρια για το σύνολο του 2016.
Οι πρόσφατα αυξημένες εκροές ενδέχεται να αντανακλούν την ανησυχία των αγορών σε σχέση με τις κατηγορίες για ρωσικές παρεμβολές στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α..
Βέβαια, οι εκροές είναι ελάχιστες σε σύγκριση με το 2014, όταν το κεφάλαια 152 δισ. δολαρίων έφυγαν από τη Ρωσία.
«Οι εκτεταμένες κυρώσεις είναι ένα αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές, ιδιαίτερα τους ξένους επενδυτές που μόλις πρόσφατα έγιναν κάπως πιο άνετοι με το επίμονο καθεστώς κυρώσεων, αλλά και στους εγχώριους επενδυτές οι οποίοι ενδεχομένως προσπαθούν να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα της Ρωσίας για την ενίσχυση της εξαγωγικής ικανότητας σε διάφορους τομείς», σημειώνεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης