Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η επαναφορά διαφορετικών ορίων συνταξιοδότησης στην Πολωνία θα παραβίαζε την αρχή της ισότητας

Κομισιόν: Η επαναφορά διαφορετικών ορίων συνταξιοδότησης στην Πολωνία θα παραβίαζε την αρχή της ισότητας
Ανησυχίες ότι οι αλλαγές στο πολωνικό συνταξιοδοτικό σύστημα ενδέχεται να είναι ασυμβίβαστες με το δίκαιο της Ε.Ε., εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Την ανησυχία της ότι η επαναφορά διαφορετικών ορίων συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στην Πολωνία θα μπορούσε να παραβιάσει τους κανόνες ισότητας του μπλοκ, εξέφρασε σήμερα (7/8/2017) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με επιστολή των Βρυξελλών προς τη Βαρσοβία που επικαλείται το «Reuters».
Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας και ο πρόεδρος Andrzej Duda - ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο - υπόσχονται να ακυρώσουν μια μεταρρύθμιση του 2012 που είχε σταδιακά αυξήσει και εξισώσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 έτη.
Αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο, επαναφέροντας την ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 έτη για τους άνδρες και στα 60 για τις γυναίκες.
«Η ίση μεταχείριση μεταξύ γυναικών και ανδρών αποτελεί βασικό πυλώνα στον οποίο βασίζεται η Ένωσή μας», γράφουν οι επικεφαλής της Ε.Ε. για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα των Φύλων, Vera Jourova, και την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Marianne Thyssen, απευθυνόμενες στην υπουργό Εργασίας της Πολωνίας, Elzbieta Rafalska.
«Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τις αλλαγές στο πολωνικό συνταξιοδοτικό σύστημα που ενδέχεται να είναι ασυμβίβαστες με το δίκαιο της Ε.Ε.», συνεχίζει η επιστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης