Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Όταν οι κεντρικές τράπεζες αποσύρουν την νομισματική χαλάρωση οι μετοχές θα πιεστούν

BofA: Όταν οι κεντρικές τράπεζες αποσύρουν την νομισματική χαλάρωση οι μετοχές θα πιεστούν
Από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι κεντρικές τράπεζες έχουν αγοράσει συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 10,8 τρισ. δολαρίων 
Η σταδιακή απόσυρση των κεντρικών τραπεζών από τη χαλαρή νομισματική πολιτική -ιστορικά χαμηλών επιτοκίων και αγοράς ομολόγων- θα αυξήσει την πίεση στις αγορές, προειδοποιεί εκ νέου σε ανάλυσή της η Bank of America, συστήνοντας ταυτόχρονα στο επενδυτικό κοινό να ωφεληθεί από την άνοδο που καταγράφεται στις αμερικανικές μετοχές.
Η επενδυτική τράπεζα των Η.Π.Α. επισημαίνει πως από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι κεντρικές τράπεζες έχουν αγοράσει συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 10,8 τρισ. δολαρίων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο πλέον υπάρχει μία τάση για συρρίκνωση των υπέρογκων ισολογισμών τους.
Τα παραπάνω είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τη Janet Yellen, διότι ενώ η Federal Reserve μπορεί να ελπίζει ότι η αγορά θα επηρρεαστεί «μέτρια» από τη νομισματική σύσφιξη, αν η αγορά δεν «πιάσει το μήνυμα» και συνεχίζει να καταγράφει αδικαιολόγητη άνοδο, τότε η Τράπεζα δε θα έχει άλλη επιλογή από το να παρέμβει εκ νέου στις αγορές, σημειώνει η Bank of America.



«Παρόλο που είμαστε πιο προσεκτικοί στις αγορές μετοχών, σημειώνουμε ότι μερικές από τις καλύτερες αποδόσεις έρχονται στο τέλος μιας bull αγοράς, γεγονός που καθιστά τη διατήρηση κάποιας παρουσίας στην αγορά.
Κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο που προηγείται των ρεκόρ στις αγορές, η συνολική ιστορική απόδοση είναι κατά μέσο όρο 25%.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 16% τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένα από αυτά τα κέρδη ενδέχεται να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί»...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης