Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Μειώθηκε στο 3,1% η αθέτηση πληρωμών εταιρικών ομολόγων παγκοσμίως, τον Ιούλιο 2017

Moody's: Μειώθηκε στο 3,1% η αθέτηση πληρωμών εταιρικών ομολόγων παγκοσμίως, τον Ιούλιο 2017
Έξι εκδότες χρεογράφων (από τους 57) αθέτησαν πληρωμή τον Ιούλιο του 2017
Το ποσοστό αθέτησης πληρωμών εταιρικών ομολόγων -για εταιρείες που βρίσκονται στην επενδυτική κλίμακα, «Baa1» και άνω- σημείωσε περαιτέρω πτώση τον Ιούλιο του 2017, ήτοι 3,1% έναντι 3,2% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Moody's, με τον αμερικανικό οίκος αξιολόγησης να αναμένει υποχώρηση της επίδοσης στο τέλος του 2,7% το 2017 και στο 2,2% σε ένα χρόνο από τώρα.
Η μείωση των αθετήσεων, η οποία παρατηρείται έντονα στον κλάδο των εμπορευμάτων, αποδίδεται στο αισθητά βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον, τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες και την επαρκή ρευστότητα.
Την ίδια στιγμή, η σταθεροποίηση των τιμών στα βασικά προϊόντα αντισταθμίζει την αυξανόμενη πίεση στον κλάδο της λιανικής.
Έξι εκδότες χρεογράφων (από τους 57) αθέτησαν πληρωμή τον Ιούλιο του 2017, με δύο από αυτούς να δραστηριοποιούνται στη λιανική, οι True Religion Apparel και Chinos Intermediate Holdings.
Εν τω μεταξύ, οι αθετήσεις των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σε μόλις 15 το 2017, από 50 ένα χρόνο νωρίτερα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Moody's, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ευρώπη, το ποσοστό αθέτησης για τους κλάδους διαφήμισης και εκδόσεων θα είναι το υψηλότερο κατά το επόμενο έτος, στο 6,8% και 3,7% αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, το ποσοστό αθέτησης για τον τομέα λιανικής θα φθάσει το 4,3% στις Η.Π.Α., ενώ στην Ευρώπη μόλις το 1,9%.
Οι αθετήσεις παραμένουν συγκεντρωμένες στη Βόρεια Αμερική, όπου 39 εταιρείες έχουν αθετήσει πληρωμή ομολόγου από τον Ιανουάριο, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με 14 αθετήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης