Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες

Dudley (Fed): Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες
Οι προοπτικές της Fed δείχνουν μια συνεχιζόμενη συγκρατημένη τάση ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης
Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά τους επόμενους μήνες, ενώ η αγορά εργασίας θα βελτιωθεί περαιτέρω, εξέφρασε σήμερα (10/8/2017) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley.
Σε μια ομιλία που καλεί τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους παράγοντες που οδηγούν στη φυλετική ανισότητα της απασχόλησης και του εισοδήματος, ο Dudley εκτίμησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα επιτόκια για άλλη μία φορά.
«Οι προοπτικές μας δείχνουν μια συνεχιζόμενη συγκρατημένη τάση ανάπτυξης, με κάποια περαιτέρω ενίσχυση στην αγορά εργασίας και αύξηση του πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα προς το στόχο μας για 2%», αναφέρει ο Dudley σε προετοιμασμένες δηλώσεις, χωρίς να αναφέρεται ρητά στη νομισματική πολιτική.
Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης δήλωσε ακόμη ότι η «αργή» αύξηση της παραγωγικότητας βρίσκεται πίσω από την επίμονα «μέτρια» αύξηση των μισθών.
Ο ίδιος απέδωσε εν μέρει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας για τους έγχρωμους και τους ισπανόφωνους στις τεχνολογικές αλλαγές και στην παγκοσμιοποίηση, που έβλαψαν την παραγωγή και άλλες θέσεις εργασίας μεσαίας και χαμηλής ειδίκευσης και ζήτησε να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης