Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους επενδυτές εταιρικών ομολόγων κρούει η Bank of America

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους επενδυτές εταιρικών ομολόγων κρούει η Bank of America
Τα δύο τρίτα των επιχειρηματιών σχεδιάζαν να χρησιμοποιήσουν ταμειακά διαθέσιμα που διακρατούν στο εξωτερικό για να πληρώσουν τα χρέη τους
Τις έντονες ανησυχίες τους για τις εκδόσεις ομολόγων από εταιρείες με προβληματικά θεμελιώδη μεγέθη, εκφράζουν οι αναλυτές της Bank of America, με αφορμή και την πρόσφατη άντληση 1,8 δισ. δολαρίων από τη –μη κερδοφόρα– αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, με απόδοση στο 5,25%.
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας για τους εκδότες εταιρικού χρέους στις Η.Π.Α., η μόχλευση το β’ 3μηνο αυξήθηκε κατά 0.11x στο 2.38x, κοντά στο ρεκόρ του 2.41x που παρατηρήθηκε το 2002, εν καιρώ ύφεσης.
Την ίδια στιγμή, το χρέος των αμερικανικών εταιρειών αυξήθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση, μετά από αύξηση 1,5% το α’ 3μηνο το τρέχοντος έτους, με τη ρευστότητα να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, σε χαμηλά επίπεδα.
Σε αυτό το σημείο, η τράπεζα επικαλείται πρόσφατη έρευνά της κατά την οποία τα δύο τρίτα των επιχειρηματιών είχαν απαντήσει πως σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ταμειακά διαθέσιμα που διακρατούν στο εξωτερικό για να πληρώσουν τα χρέη τους ενώ ορισμένοι άλλοι έκαναν λόγο για επικείμενες συγχωνεύσεις, κάτι που δεν δικαιολογεί τον τόσο μεγάλο όγκο έκδοσης εταιρικών ομολόγων.
Μάλιστα, απορρίπτει τις «δικαιολογίες» περί μειωμένης αβεβαιότητας που παρότρυνε τις εταιρείες να βγουν στις αγορές, υπενθυμίζοντας ότι σε ένα μήνα λαμβάνει χώρα στο Κογκρέσο η πολύ κρίσιμη ψηφοφορία για την αύξηση του ανώτατου επιπέδου κρατικού χρέους των Η.Π.Α..
«Το 2018 οι επενδυτές ομολόγων θα αρχίσουν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιρειών», σχολιάζεται...



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης