Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η αγορά κάνει λάθος - Πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο του 2017

JPMorgan: Η αγορά κάνει λάθος - Πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο του 2017
H άλλη πλευρά της εξίσωσης, από την άποψη της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας, είναι πολύ ισχυρή, δήλωσε η Marika Dysenchuk της JPMorgan Asset Management
Η ευρύτερη αγορά υποτιμά την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve,Fed) να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2017, ανέφερε η JPMorgan Asset Management.
Σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME Group, το οποίο βασίζει την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Fed Fund, οι πιθανότητες μιας αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο διαμορφώνονται στο 47%.
Η Marika Dysenchuk, διευθύντρια διαχείρισης χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος στην JPMorgan Asset Management, δήλωσε σήμερα (17/8/2017) στο «CNBC» ότι η αγορά υποτιμά την πιθανότητα.
«Ενώ θα χρειαστεί να δούμε μια αύξηση στον πληθωρισμό για να αυξήσει η Fed τα επιτόκια, σίγουρα πιστεύουμε ότι μια αύξηση παραμένει στο παιχνίδι για τον Δεκέμβριο.
Έχουν διπλή εντολή και η άλλη πλευρά της εξίσωσης, από την άποψη της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας, είναι πολύ ισχυρή», δήλωσε η Dysenchuk.
Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, που δημοσιεύθηκαν χθες (16/8), έδειξαν ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας πιέζουν για προσοχή με τις αυξήσεις των επιτοκίων λόγω του χαμηλού πληθωρισμού, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνη μια εκτροπή από την πορεία της ομαλοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης