Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξάνει στο 2,09% την εκτίμηση για την ανάπτυξη του γ’ 3μηνου 2017 η NY Fed

ΗΠΑ: Αυξάνει στο 2,09% την εκτίμηση για την ανάπτυξη του γ’ 3μηνου 2017 η NY Fed
Λόγω των θετικών εκπλήξεων από τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής, την έρευνα και τη βιομηχανική παραγωγή
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το γ’ τρίμηνο του 2017 σε πάνω από 2%, προέβη σήμερα (18/8/2017) η Federal Reserve της Νέας Υόρκης, με βάση τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας για τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και την περιφερειακή παραγωγή.
Ειδικότερα, το μοντέλο «Nowcast» της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας υπολόγισε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 2,09% στο γ’ τρίμηνο του 2017, ταχύτερα από το 1,96% που είχε υπολογίσει την προηγούμενη εβδομάδα.
«Οι θετικές εκπλήξεις από τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής, την έρευνα και τη βιομηχανική παραγωγή αντισταθμίζουν τις αρνητικές εκπλήξεις από τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας», ανακοίνωσε η NY Fed.
Την Πέμπτη (17/8), η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο του 2017, κυρίως λόγω της μείωσης κατά 3,6% στην παραγωγή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων.
Μία ημέρα νωρίτερα, στοιχεία έδειξαν οι εγχώριες λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% τον περασμένο μήνα - η μεγαλύτερη αύξησή τους από τον Δεκέμβριο του 2016 - ενώ οι λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, παρουσιάζοντας κέρδη 0,3%, έναντι της προηγούμενης πτώσης 0,2%.
Στον αντίποδα, η κατασκευή κατοικιών υποχώρησε κατά 4,8% στον εποχιακά διορθωμένο αριθμό των 1,16 εκατομμυρίων μονάδων - ο πιο αργός ρυθμός των τελευταίων 10 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης