Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Asset Management: Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές

JP Morgan Asset Management: Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές
Δεν αναμένονται σαρωτικές ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi
Άνοδο στις ευρωπαϊκές μετοχές προβλέπουν οι επενδυτές και οι στρατηγικοί αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι τα χειρότερα λόγω του ακριβού ευρώ φτάνουν στο τέλος τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι στρατηγικοί αναλυτές έχουν εκτοξεύσει τις προβλέψεις τους για τους ευρωπαϊκούς δείκτες στο τέλος του έτους, προβλέπονται μια άνοδο της τάξης του 5,8% για τον Euro Stoxx 50 από το κλείσιμο της Δευτέρας (21/8/2017).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν επενδύσει στις ευρωπαϊκές μετοχές για τις 20 από τις 21 τελευταίες εβδομάδες.
Όπως εκτιμούν οι επενδυτές, η μείωση του momentum στο ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου σε συνδυασμό με την αύξηση κερδών και της βελτιούμενης οικονομίας, θα εκτοξεύσουν τις μετοχές κατά το υπόλοιπο του 2017.
«Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές» λέει ο Vincent Juvyns της JP Morgan Asset Management προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο η αγορά να κινηθεί μερικές ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα φέτος (2017) αλλά και το επόμενο (2018)».
Εξάλλου, ο ίδιος δεν αναμένει σαρωτικές ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, σχετικά με τα σχέδια περί tapering αυτό τον μήνα ή τον επόμενο και ότι η αισιοδοξία του βασίζεται σε παράγοντες που περιλαμβάνουν κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις και ισχυρότερη οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης