ΠΑΣΟΚ: Το success story του κ. Τσίπρα «κατασχέθηκε» πριν παρουσιαστεί στη ΔΕΘ

ΠΑΣΟΚ: Το success story του κ. Τσίπρα «κατασχέθηκε» πριν παρουσιαστεί στη ΔΕΘ
To ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για εξοντωτική υπερφορολόγηση των Ελλήνων 
Για «κατάσχεση» του success story του Αλέξη Τσίπρα πριν ο ίδιος προλάβει να το παρουσιάσει στη ΔΕΘ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του με αφορμή τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων από την εφορία.
«Από χθες 670.000 φορολογούμενοι λαμβάνουν προειδοποιήσεις κατασχέσεων από την εφορία.
Η επιλογή της εξοντωτικής υπερφορολόγησης σε συνθήκες ύφεσης και η μετατροπή του ασφαλιστικού των ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών σε φορο-ασφαλιστικό εξάντλησε τα όριά της, αφού πρώτα εξάντλησε τους φορολογούμενους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
* Θα προχωρήσει σε κατασχέσεις, για οφειλές κάτω των 500 ευρώ;
* Γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών υπολογίστηκαν τον Ιούλιο με βάση το εισόδημα του 2015 και όχι του 2016 όπως ορίζει ο νόμος;
* Πότε θα θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τους ελευθεροεπαγγελματίες;
* Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για τις εισπράξεις από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων που επί των ημερών της σημείωσαν ιστορικό χαμηλό;
«Όποιες απαντήσεις και αν δώσει ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση του σε αυτά τα ερωτήματα, τα σύννεφα στο σκέλος των εσόδων θα πυκνώνουν όπως έγκαιρα και επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει το ΠΑΣΟΚ.
Και όσο πυκνώνουν τα σύννεφα τόσο πιο κοντά θα έρχεται η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου που έχουν ήδη ψηφισθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Όσο για τα περιβόητα αντί-μετρα αυτά θα υπάρχουν μόνο στα πρακτικά της Βουλής» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.
«Το success story του κ. Τσίπρα καταρρέει πριν εκφωνηθεί στη ΔΕΘ γιατί ''κατασχέθηκε'' από τους φορολογούμενους» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS