Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του προεξοφλητικού επιτοκίου και οι 12 ομοσπονδιακές τράπεζες

Fed: Ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του προεξοφλητικού επιτοκίου και οι 12 ομοσπονδιακές τράπεζες
Τα υποτονικά στοιχεία για τον πληθωρισμό επικαλέστηκαν οι διευθυντές των περιφερειακών τραπεζών
Υπέρ του να διατηρηθεί σε σταθερά επίπεδα το επιτόκιο που οι εμπορικές τράπεζες χρεώνονται από την κεντρική τράπεζα για δάνεια έκτακτης ανάγκης, τάχθηκαν και οι 12 περιφερειακές τράπεζες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), πριν από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας τον Ιούλιο του 2017, όπως έδειξαν τα πρακτικά από μια συζήτηση για το προεξοφλητικό επιτόκιο που δημοσιεύθηκαν σήμερα (22/8/2017).
Η Fed διατήρησε έτσι σταθερό, στο 1-3/4% το προεξοφλητικό επιτόκιο κατά τη συνεδρίασή της στις 25-26 Ιουλίου 2017, ενώ διατήρησε αμετάβλητο και το βασικό της επιτόκιο δανεισμού.
Για την επιθυμία τους να διατηρηθεί αμετάβλητο το προεξοφλητικό επιτόκιο, οι διευθυντές των περιφερειακών τραπεζών επικαλέστηκαν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Ήθελαν να περιμένουν «να εκτιμήσουν εάν τα εισερχόμενα δεδομένα υποστηρίζουν τις τρέχουσες προοπτικές για μια συνεχιζόμενη μέτρια οικονομική ανάπτυξη, κάποια περαιτέρω ενίσχυση των συνθηκών της αγοράς εργασίας και μια σταδιακή επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα», αναφέρουν τα πρακτικά, τα οποία επικαλείτο το «Reuters».
Η Fed αύξησε τα επιτόκια για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες κατά τη συνεδρίασή της τον Ιούνιο, επικαλούμενη την ισχύ της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη, αλλά από τότε έχει κρατήσει στάση αναμονής.
Η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να προβλέπει ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017, αν και ορισμένοι αξιωματούχοι της ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για μια σειρά υποτονικών στοιχείων για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης