Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή της ομιλίας Draghi - Απογοήτευση από Yellen

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή της ομιλίας Draghi - Απογοήτευση από Yellen
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε οριακά χαμηλότερα, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας ενισχύθηκε κατά 0,2%
Με οριακές απώλειες έκλεισαν σήμερα (25/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί πριν την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, στο τραπεζικό συμπόσιο στο Jackson Hole των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε οριακά χαμηλότερα, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,11%, στις 12.167,94 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,08%, στις 7.401,46 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα, στις 5.104,33 μονάδες.
Οι επενδυτές αντέδρασαν και στην ομιλία της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, η οποία απέφυγε - όπως αναμενόταν - να αναφερθεί στη νομισματική πολιτική.
Εξάλλου, οι δείκτες στη Wall Street περιόρισαν τα κέρδη τους μετά την ομιλία της Yellen, με τον Nasdaq να γυρίζει μάλιστα σε αρνητικό έδαφος, καθώς η πρόεδρος της Fed προσέφερε ελάχιστες ενδείξεις σχετικά με το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια νέα αύξηση των επιτοκίων.



Αντ’ αυτού, η Yellen αρκέστηκε στο να απευθύνει μια σαφή προειδοποίηση για υπερβολική αισιοδοξία στις αγορές.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας που υπάρχει στις αγορές μετοχών και ομολόγων και ότι οι αλγόριθμοι καθοδηγούν τις μετοχές, υπονοώντας ουσιαστικά ότι αντί να κοιτούν τα θεμελιώδη μεγέθη, στηρίζονται μόνο στις κινήσεις trading.
Ένας από τους κλάδους με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη ήταν οι πρώτες ύλες, λαμβάνοντας ώθηση από τις υψηλότερες τιμές του χαλκού.
Ο κλάδος αυτοκινήτων έκλεισε επίσης υψηλότερα, καθώς η Fiat ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει οποιαδήποτε προσφορά για τον ιταλό-αμερικανό κατασκευαστή αυτοκινήτων, αν και δεν σχολίασε προηγούμενα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Great Wall Motor για την Jeep.
Στον αντίποδα, το λιανεμπόριο ήταν ο κλάδος με τη χειρότερη επίδοση, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%.
Οι έμποροι λιανικής πώλησης τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των Ahold Delhaize, Carrefour και Tesco, δέχτηκαν έντονες πιέσεις μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα μειώσει τις τιμές στη Whole Foods.






www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης