Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Οι απλούστεροι κανόνες της Fed σημαίνουν περισσότερη ευθύνη για τα τραπεζικά στελέχη

Powell: Οι απλούστεροι κανόνες της Fed σημαίνουν περισσότερη ευθύνη για τα τραπεζικά στελέχη
Οι κύριοι δανειστές στις ΗΠΑ είναι «χωρίς αμφιβολία πολύ ισχυρότεροι» από ό, τι πριν από την τελευταία κρίση, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα συνεχίσει να περιμένει πολύ περισσότερα από ποτέ από τους διευθυντές μεγάλων τραπεζών, δήλωσε σήμερα (30/8/2017) ο Jerome Powell, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
Όπως δήλωσε ο Powell, οι κύριοι δανειστές στις ΗΠΑ είναι «χωρίς αμφιβολία πολύ ισχυρότεροι» από ό, τι πριν από την τελευταία κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι το σχέδιο για την παροχή ρυθμιστικής ελάφρυνσης εξακολουθεί να σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη για τα τραπεζικά στελέχη.
Σε ομιλία του σε διάσκεψη που διοργανώθηκε από τη Fed του Σικάγο, ο Powell υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι μεγάλες τράπεζες υπέστησαν «τεράστιες απώλειες» από εσωτερικά προϊόντα που δεν βρίσκονταν καν στο ραντάρ των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών.
Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι σύμφωνα με τη νέα καθοδήγηση της κεντρικής τράπεζας, οι μεγάλοι διευθυντές των τραπεζών πρέπει να διαχειρίζονται ενεργά τα θέματα που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης.
O Powell δήλωσε ότι η Fed θα συνεργαστεί με διευθυντές τραπεζών, οι οποίοι αισθάνονται ότι είναι «θαμμένοι» κάτω από τους κανονισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την κρίση, αλλά τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα οπισθοχωρούσε από την απαίτηση να είναι τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών ισχυρά και αποτελεσματικά.
Ο Powell δεν σχολίασε τις προοπτικές για τα επιτόκια ή την οικονομία των ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης