Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Αύξηση 15,1% στα έσοδα στα 733,2 εκατ. για το α΄6μηνο του 2017 - Στα 92,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA

tags :
Intralot: Αύξηση 15,1% στα έσοδα στα 733,2 εκατ. για το α΄6μηνο του 2017 - Στα 92,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA
Κατά το εξάμηνο αυτό, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση
Τα  έσοδα  του  Ομίλου  και  τα  κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά +17,9% και +8,1% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με το Α’  εξάμηνο του 2016.
Κατά το Α’  εξάμηνο του 2017 τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 15,1%, σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2016.
Κατά το εξάμηνο αυτό, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση.
Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 1,4pps (στο 12,6%).
Το περιθώριο EBT διαμορφώθηκε στο 3,6% (+0,4pps συγκριτικά με το Α’ εξάμηνο του 2016).
To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 9,9% σε σχέση με πέρυσι.
Συνολικά το ΝΙΑΤΜΙ από  συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-13,7 εκατ. από €-15,2 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2016.
Οι Ταμειακές Ροές από Λειτουργικές Δραστηριότητες συμβαδίζουν με τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς στα €77,2 εκατ.
Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €516,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση €21,9 εκατ. σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016 λόγω της απόφαση για επένδυση σε λογισμικό (AMELCO)και την απόκτηση της Eurobet.
Κατά το Β’ τρίμηνο του 2017, η INTRALOT κατάφερε να ενισχύσει την θέση της στην Αμερικάνικη αγορά με την ανανέωση σημαντικών της συμβολαίων όπως, ττο Οχάιο, το Βερμόντ,και το Αρκάνσας.
Ως αποτέλεσμα η μέση εναπομένουσα διάρκεια των Αμερικανικών συμβολαίων ανέρχεται στα 7,4 χρόνια (περιλαμβανομένων και των δυνατοτήτων επέκτασης των συμβολαίων), οδηγώντας  στην  εξασφάλιση τουλάχιστον €35,0 εκατ. σε ετήσια κέρδη EBITDA (στοιχεία του 2016) μέχρι το 2025.
Η INTRALOT αναμένει την υπογραφή νέων συμβολαίων στους επόμενους μήνες.
Στους επόμενους μήνες αναμένουμε να  δρέψουμε  τους  καρπούς  των πωλήσεων συμμετοχών της προηγούμενης χρονιάς, ως μέρος της “asset-light”στρατηγικής μας και να επικεντρωθούμε σε ισχυρές στρατηγικές συνεργασίας με τοπικούς παίχτες, όπως τεκμηριώνεται και από την έναρξη διαδικασιών για εισαγωγή στο Ιταλικό Χρηματιστήριο των μετοχών μας στην Gamenet.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2017 καταδεικνύουν ότι η χρονιά αυτή θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις οικονομικές επιδόσεις της INTRALOT.
Το συνεχιζόμενο διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών και η βελτίωση της κερδοφορίας συνδέονται άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις που θέσαμε σε εφαρμογή το περασμένο έτος και ειδικότερα την στρατηγική ανάπτυξης συμμαχιών στην πολιτική εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Ισχυρές τοπικές συμμαχίες προσφέρουν εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων, γνώση της τοπικής αγοράς και μια asset-light δομή επιπλέον των οικονομιών κλίμακας και νέων πηγών εσόδων.
Επιπλέον, καταγράφτηκε σημαντική πρόοδος και εμπιστοσύνη από τους πελάτες μας σε ώριμες και πολύ ανταγωνιστικές αγορές όπως οι ΗΠΑ.
Οι πρόσφατες ανανεώσεις σημαντικών συμβολαίων σε Ohio, Arkansas, και Vermont διασφαλίζουν την λειτουργική μας κερδοφορία για τα επόμενα 10 χρόνια, διαμορφώνοντας
την αγορά των ΗΠΑ στη σημαντικότερη ως προς τη συνεισφορά της στο EBITDAτου Ομίλου.
Η ικανότητα της εταιρίας να ανανεώνει τα συμβόλαια της σε μια ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή της Αμερικής, και συνυπολογίζοντας το ιστορικό ανανεώσεων, διασφαλίζει την επέκταση όλων των συμβολαίων που λήγουν μέσα στην επόμενη χρονιά.
Τέλος, η πρόσφατη αίτηση για τη δυνατότητα εισαγωγής στο Ιταλικό Χρηματιστήριο των μετοχών της συμμετοχής μας στην τοπική Gamenet, δημιουργεί τις προοπτικές αξιοποίησης  και εκμετάλλευσης του περιουσιακού αυτού στοιχείου».

O  ενοποιημένος κύκλος  εργασιών αυξήθηκε κατά 15,1%  σε σύγκριση  με το  Α’ εξάμηνο του 2016, διαμορφώνοντας έτσι τα συνολικά έσοδα,για την περίοδο με λήξη την 30η Ιουνίου 2017, στα €733,2εκατ.

Οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν την απόδοση του κύκλου εργασιών ανά περιοχή είναι:

€+39,9 εκατ. στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων στη Βουλγαρία (κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης της Eurobet μετά τον Ιούλιο του 2016) και την Πολωνία
λόγω των νομοθετικών αλλαγών.
€+29,8 εκατ. στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, μία αύξηση που οφείλεται στις πωλήσεις στη Τζαμάικα (βελτιωμένη απόδοση του χαρτοφυλακίου αριθμοπαιχνιδιών και την εισαγωγή  ιπποδρομιών ύστερα από την απόκτηση του ιπποδρόμου Caymanas), στην Αργεντινή (λόγω των αριθμοπαιχνιδιών και του αθλητικού στοιχήματος),και στο νέο συμβόλαιο της INTRALOT στη Χιλή γεγονός που αντιστάθμισε πλήρως το έλλειμμα που προέκυψε από τις δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα του μεγαλύτερου τζακπότ στην ιστορία του Powerball το Α’ εξάμηνο του 2016 και την πώληση τερματικών στο Οχάιο το Β’ τρίμηνο του 2016.
€+26,6εκατ. από όλες τις άλλες περιοχές, κυρίως λόγω της καλύτερης απόδοσης του Αζερμπαϊτζάν και την πώληση άδειας χρήσης λογισμικού στην Αυστραλία  η οποία αντιστάθμισε  πλήρως την μείωση πωλήσεων στην Τουρκία σε σχέση με πέρυσι.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης