Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην ΕΕ προσφεύγει ο Grimaldi για το deal Hellenic Seaways και Attica Group

Στην ΕΕ προσφεύγει ο Grimaldi για το deal Hellenic Seaways και Attica Group
Η αντίδραση του κ. Grimaldi ήταν αναμενόμενη καθώς ήταν αντίθετος με τη συμφωνία αγοράς των μετοχών της Hellenic Seaways από την Attica Group
Στην ΕΕ προσφεύγει ο Grimaldi για το deal Hellenic Seaways και Attica Group ζητώντας από τις Βρυξέλλες να σταματήσουν τη συμφωνία αγοράς των μετοχών της Hellenic Seaways από την Attica Group.
Όπως αναφέρει ο κ. Grimaldi, εάν προχωρήσει η συμφωνία, τότε η πρώτη και η δεύτερη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή στην ελληνική αγορά θα αποκτήσουν κυρίαρχη θέση στον κλάδο, κάτι που αντίκεται στους κανόνες του ανταγωνισμού.
Στη Hellenic Seaways η Minoan που ελέγχεται από τον όμιλο Grimaldi διαθέτει μερίδιο 48% και συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της τράπεζας Πειραιώς.
Η αντίδραση του κ. Grimaldi ήταν αναμενόμενη καθώς ήταν αντίθετος με τη συμφωνία αγοράς των μετοχών της Hellenic Seaways από την Attica Group.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Αυγούστου 2017 ανακοινώθηκε η επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας Hellenic Seaways, ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.
Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica Group θα καταβάλλει 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι  οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.

Τι έγραφε το bankingnews 25 Ιουλίου 2017

Σχέδιο συγχώνευσης της Attica Group θυγατρικής της MIG που δραστηριοποιείται στην ναυτιλία και έχει ισχυρό μέτοχο το Fortress με την Hellenic Seaways επεξεργάζεται η τράπεζα Πειραιώς.
Η τράπεζα Πειραιώς είναι βασικός μέτοχος με 32% περίπου στην MIG, θα ολοκληρώσει την έκδοση ομολογιακού 420 εκατ και ουσιαστικά δυνητικά θα ελέγχει όλη την εταιρία και ταυτόχρονα η Πειραιώς ελέγχει το 40,5% της Hellenic Seaways ενώ ο Grimaldi 48,5%.
Με βάση πληροφορίες εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια.
1)Η Attica group να εξαγοράσει το 40,5% της Hellenic Seaways από την Πειραιώς με στόχο την συγχώνευση εφόσον επέλθει συμφωνία και με τον Grimaldi.
2)fund του Fortress να αποκτήσει ξεχωριστά το 40,5% της Hellenic Seaways και εν συνεχεία να εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια.
Με δεδομένες τις δανειακές υποχρεώσεις της Hellenic Seaways και την καλύτερη χρηματοοικονομική κατάσταση της Attica Group η συγχώνευση των δύο ναυτιλιακών εταιριών φαντάζει ως το πιο λογικό σχέδιο προς όφελος της Πειραιώς, της MIG και βεβαίως των εμπλεκομένων ναυτιλιακών εταιριών.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τις προσεχείς εβδομάδες μπορεί να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά και να υπάρξουν ανακοινώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης