Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε overweight - Πλησιάζει το tapering από την ΕΚΤ

UBS: Αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε overweight - Πλησιάζει το tapering από την ΕΚΤ
Η UBS αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε overweightαπό neutral προηγουμένως
Στην αναβάθμιση της σύσταση για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών προχώρησε η UBS, επικαλούμενη το επερχόμενο taperingαπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε overweight από neutral προηγουμένως, σύμφωνα με το Reuters.
«Έχουμε επισημάνει ότι οι κυκλικοί κλάδοι μοιάζουν πιο ελκυστικοί καθώς είναι αυτοί που ηγήθηκαν του momentum των κερδών ανά μετοχή, αλλά επιδεικνύουν μικρή υπο-απόδοση έναντι των αμυντικών κλάδων.
Η διαφορά πλέον είναι ότι έχουμε έναν πιθανό καταλύτη εν όψει,  με το tapering της ΕΚΤ, ήτοι τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων να πλησιάζει», σημειώνει η UBS στην ανάλυσή της.
Σημειώνεται ότι η ελβετική τράπεζα υποβάθμισε τον αμυντικό κλάδου του φαρμάκου σε neutral.
Σύμφωνα με τη UΒS, η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ την καθιστά πιο επιφυλακτική για τις μετοχές με έκθεση στις ΗΠΑ, αλλά πιο θετική για τις επιχειρήσεις με εσωτερική ανάπτυξη.
Η UBS τονίζει ότι οι δείκτες PMI και το momentum των κερδών στην Ευρώπη υποχώρησαν τον Μάιο, ωστόσο πιστεύει ότι πρόκειται για μια «μεσοπρόθεσμη παύση» και ήδη καταγράφει σημάδια σταθεροποίησης των κερδών και των PMIs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης