Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan Chase: Επαναγορά μετοχών μπορεί να φέρει η μείωση της απομόχλευσης των ευρωπαϊκών εταιρειών

tags :
JPMorgan Chase: Επαναγορά μετοχών μπορεί να φέρει η μείωση της απομόχλευσης των ευρωπαϊκών εταιρειών
Η καθαρή μόχλευση έχει υποχωρήσει στις 2,9 φορές φέτος από 3,2 που ήταν το 2016
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες με αξιολόγηση investment-grade βρίσκονται σε εν τω μέσω μίας περιόδου απομόχλευσης χάρη στην αυτοτροφοδοτούμενη οικονομική ανάπτυξη και αυτό αυξάνει τις ελπίδες ότι τα κεφάλαια που διαθέτουν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενεργειών φιλικών προς τους επενδυτές εντός των επόμενων μηνών, όπως τουλάχιστον αναφέρει ανάλυση της JPMorgan Chase.
Η καθαρή μόχλευση μεταξύ των εταιρειών που παρακολουθεί η αμερικανική τράπεζα έχει υποχωρήσει στις 2,9 φορές από 3,2 φορές που ήταν το προηγούμενο έτος, μία τάση που επικράτησε λόγω χαμηλών επιτοκίων, ανοδικών τάσεων στα περιθώρια κέρδους και την ταχύτερη ανάπτυξη από το 2010. Ειδικά στον πετρελαϊκό κλάδο, η πώληση περιουσιακών στοιχείων έχει οδηγήσει σε μείωση κατά 50% της μόχλευσης.
Όμως η μείωση των χρεών δεν θα ευνοήσει, απαραίτητα όσους έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα των συγκεκριμένων εταιρειών, εξηγεί η JPMorgan. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα ώστε να ξεκινήσουν είτε ένα crescendo εξαγορών ή να προχωρήσουν σε περαιτέρω επαναγορές μετοχών, με δεδομένο ότι και τα μερίσματα προς τους μετόχους τους έχουν υποχωρήσει σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
«Εάν βασιστούμε στην αντίστοιχη εμπειρία που υπήρξε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, μπορεί σύντομα να αποφασίσουν να δαπανήσουν τα έξτρα μετρητά τους σε εξαγορές ή να στηρίξουν την τιμή των μετοχών τους», σημειώνουν οι αναλυτές της JPMorgan, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Matthew Bailey και προσθέτουν «εκτιμούμε ότι η καθαρή μόχλευση θα υποχωρήσει περαιτέρω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης