Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τη Β. Κορέα - Το «βλέμμα» σε Fed

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τη Β. Κορέα - Το «βλέμμα» σε Fed
Οι επενδυτές αντιδρούν στη νέα κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Δύσης, μετά τη χθεσινή αργία της Labor Day
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (5/9/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στη νέα κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Δύσης, μετά τη χθεσινή αργία της Labor Day.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,33%, στις 21.915,52 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,23% και κινείτο στις 2.470,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,20% χαμηλότερα, στις 6.422,60 μονάδες.
Οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα, αλλά τα futures κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο χρυσός ανήλθε σε υψηλά 11 μηνών, εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών, μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Σήμερα, η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε έναν βαλλιστικό πύραυλο, πιθανότατα διηπειρωτικό, προς τις δυτικές ακτές της.
Σημειώνεται ότι στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.



Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αν και χθες αξιωματούχος δήλωσε πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.
Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έχουν επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες.
Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «φωτιά και οργή», ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στις σημερινές ομιλίες ορισμένων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προσπαθώντας να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Νωρίτερα σήμερα, η Lael Brainard δήλωσε ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ υποχωρεί από τον στόχο, τονίζοντας ότι η Fed θα πρέπει να είναι προσεκτική όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, μέχρι να είναι σίγουρη ότι οι τιμές θα κινηθούν υψηλότερα.
Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων, η μετοχή της United Technologies (-2,8%) σημείωσε απότομη «βουτιά» στο άνοιγμα, καθώς η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας εξαρτημάτων αεροσκαφών Rockwell Collins, έναντι 23 δισ. δολ. - στο ιστορικά μεγαλύτερο deal στον κλάδο της αεροναυπηγικής.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται σημαντικά σήμερα, καθώς οι ΗΠΑ επιστρέφουν σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς παραγωγής, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey.
Περί τις 16:45, το αργό ενισχυόταν κατά 2,6%, στα 48,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,6% υψηλότερα, στα 53,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης