Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οικονομική ανθεκτικότητα και μείωση του χρέους υποστηρίζουν την αξιολόγηση «Α1» του Ισραήλ

tags :
Moody's: Οικονομική ανθεκτικότητα και μείωση του χρέους υποστηρίζουν την αξιολόγηση «Α1» του Ισραήλ
Η εκτίμηση της Moody's για το σύνολο του 2017 ανέρχεται σε 3,5%, ενώ για το επόμενο έτος μειώνεται στο 3,4%
Η οικονομική ανθεκτικότητα, το υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η αποτελεσματική διακυβέρνηση και η συνεχής μείωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ υποστηρίζουν την αξιολόγηση «Α1» του Ισραήλ, με σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook), αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως σημειώνεται, η οικονομική ανάπτυξη του Ισραήλ ξεπέρασε εκείνη άλλων προηγμένων βιομηχανικών χωρών κατά την τελευταία δεκαετία, με οδηγό την εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας και τη διαφοροποιημένη οικονομική βάση -που περιλαμβάνει πλέον την εξαγωγή ενέργειας.
Η ετήσια ανάπτυξη παρέμεινε ισχυρή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ήτοι 3,7% και 4% τα πρώτα δύο τρίμηνα του έτους, αντίστοιχα.
Η εκτίμηση της Moody's για το σύνολο του 2017 ανέρχεται σε 3,5%, ενώ για το επόμενο έτος μειώνεται στο 3,4%.
Οι κίνδυνοι για τις προβλέψεις της Moody's περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη εξασθενημένη ζήτηση από τους εμπορικούς εταίρους του Ισραήλ, αλλά και τις γεωπολιτικές προκλήσεις, όπως οι εδαφικές διαμάχες με τους Παλαιστινίους, οι συγκρούσεις σε Αίγυπτο και Συρία, η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα και οι συνεχείς εντάσεις με το Ιράν.
Ωστόσο, κατά την άποψη του οίκου, ο κίνδυνος παραμένει περιορισμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης