Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για Irma - Fed και ΕΚΤ στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για Irma - Fed και ΕΚΤ στο επίκεντρο
Eπιφυλακτικοί οι επενδυτές, εν όψει ορισμένων ομιλιών από αξιωματούχους της Fed, αλλά και εν μέσω των ανησυχιών για τον τυφώνα Irma
Με συγκρατημένα κέρδη άνοιξε σήμερα (7/9/2017) η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και των Δημοκρατικών για την επέκταση του ορίου του χρέους έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017, ενώ οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί, εν όψει ορισμένων ομιλιών από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και εν μέσω των ανησυχιών για τον τυφώνα Irma.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,12%, στις 21.833,10 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,05% και κινείτο στις 2.466,82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,01% υψηλότερα, στις 6.393,89 μονάδες.



Η απροσδόκητη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες για το όριο χρέους των ΗΠΑ ενισχύει τις προσδοκίες ότι ο Trump θα μπορούσε να είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί και σε άλλα ζητήματα, ενώ αυξάνει τις ελπίδες για την προώθηση της φιλικής προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμιστικής ατζέντας του αμερικανού προέδρου.
Εν τω μεταξύ, έντονες ανησυχίες προκαλεί ο τυφώνας Irma, που ήδη έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 8 νεκρούς και έχει καταστρέψει το 95% του γαλλο-ολλανδικού νησιού του Αγίου Μαρτίνου και το 90% του νησιού Μπαρμπούντα.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με προσοχή και την ομιλία του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα διατηρηθεί έως τον Δεκέμβριο του 2017 και θα παραταθεί εάν κριθεί απαραίτητο, ενώ πρόσθεσε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος αποτελεί έναν παράγοντα που προκαλεί ανησυχία.
Πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές άσκησαν και τα στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, που την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2012, καθώς ο τυφώνας Harvey άφησε δεκάδες χιλιάδες αμερικανούς πολίτες χωρίς εργασία.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 62.000, στις 298.000 συνολικά, «αγγίζοντας» τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2015.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεταβλητότητα καταγράφει το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει ο τυφώνας Irma στην παραγωγή των ΗΠΑ, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες ο τυφώνας Harvey.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,5%, στα 49 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent ενισχυόταν κατά 0,3%, στα 54,4 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, πιέσεις στον «μαύρο χρυσό» ασκούν και τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 2,79 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,54 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης