Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο τέλος του 2017 τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη Γερμανία για το Facebook

Στο τέλος του 2017 τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη Γερμανία για το Facebook
Το Facebook δημιουργεί έσοδα από διαφημίσεις που βασίζονται σε δεδομένα από τις κοινωνικές επαφές, τις απόψεις και τις δραστηριότητες των χρηστών του
Τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας στη Γερμανία για με το Facebook, σχετικά με πιθανή κατάχρηση της αγοράς, θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2017, ανέφερε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, το γραφείο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της χώρας.
Η έρευνα της Επιτροπής που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε έπειτα από ανησυχίες ότι οι χρήστες δεν ενημερώνονται σωστά, για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα, κάτι που θα μπορούσε να παραβιάσει τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της Γερμανίας.
Το Facebook, το οποίο δημιουργεί έσοδα από διαφημίσεις που βασίζονται σε δεδομένα από τις κοινωνικές επαφές, τις απόψεις και τις δραστηριότητες των χρηστών του, έχει δηλώσει ότι ακολουθεί το γράμμα του νόμου.
"Νομίζω ότι θα παρουσιάσουμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της υπόθεσης πριν από το τέλος του 2017", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος.
Στις εταιρείες μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως και 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, εάν κριθεί ένοχες για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά, αν και δεν έχει επιβληθεί ποτέ η μέγιστη ποινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης