Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη η σχέση Trump - Cohn - Αμφιβολίες για τη θητεία του σύμβουλου στον Λ. Οίκο, απίθανη μια υποψηφιότητα για Fed

Τεταμένη η σχέση Trump - Cohn - Αμφιβολίες για τη θητεία του σύμβουλου στον Λ. Οίκο, απίθανη μια υποψηφιότητα για Fed
Ανησυχίες μεταξύ των συμμάχων του Cohn ότι μπορεί να δεχτεί πιέσεις να παραιτηθεί
Μια πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Gary Cohn, δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με το πόσο καιρό ο Cohn θα παραμείνει στη θέση του, όπως μεταδίδει το «Reuters», επικαλούμενο δύο πηγές με στενούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Cohn, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, είχε προγραμματίσει να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Αλλά μια πηγή του «Reuters» δήλωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες μεταξύ των συμμάχων του Cohn ότι μπορεί να δεχτεί πιέσεις να παραιτηθεί.
Οι πρόσφατες ανησυχίες προέρχονται από ένα δημοσίευμα στη «Wall Street Journal», το οποίο επιβεβαιώθηκε και από άλλα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του «Reuters», ότι ο Cohn είναι απίθανο να τεθεί υποψήφιος από τον Trump ως δυνητικός διάδοχος της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federeral Reserve, Fed), Janet Yellen.
Ο Trump είχε αναφέρει τον Cohn ως πιθανό υποψήφιο τον Ιούλιο.
Ο Cohn παραιτήθηκε από πρόεδρος της Goldman Sachs για να ενταχθεί στη νέα διοίκηση.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών είναι τεταμένες από τον περασμένο μήνα, όταν ο Cohn επέκρινε τον αμερικανό πρόεδρο σε μια συνέντευξη στους «Financial Times» για τη «χλιαρή» απάντησή του στα βίαια ρατσιστικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Charlottesville της Βιρτζίνια, κατά τα οποία μια γυναίκα έχασε τη ζωή της.
Μια πηγή κοντά στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι ο Trump ήθελε να απολύσει τον Cohn.
«Τον μισεί.
Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι εφήμερο», ανέφερε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης