Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Καθοδική διάσπαση των 800 μονάδων βλέπουν οι αναλυτές – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση, τα κρίσιμα σημεία

Καθοδική διάσπαση των 800 μονάδων βλέπουν οι αναλυτές – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση, τα κρίσιμα σημεία
Όσο ο γενικός δείκτης βρίσκεται μακριά από τις 820 μονάδες χωρίς καλές συναλλαγές τα δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξουν
Περαιτέρω διολίσθηση της αγοράς βλέπουν οι αναλυτές, καθώς η αγορά εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμη, αυτονομημένη από τις αγορές του εξωτερικού και χωρίς πρόθυμους αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά.
Όπως αναφέρουν στα τεχνικά τους σχόλια μάλλον είναι θέμα χρόνου να δούμε τιμές χαμηλότερες από τις 800 μονάδες και σε αυτό βοηθάει και η πορεία των τραπεζών, οι οποίες πιέζονται λόγω των ανησυχιών για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της IBG η πορεία του Γενικού Δέκτη στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων είναι εμφανώς αδύναμη με κύριο χαρακτηριστικό μια πλαγιοκαθοδική κίνηση εντός του καναλιού που έχει σχηματίσει με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
Μια κίνηση, που δείχνει, να έχει και συνέχεια με στόχο την κάτω πλευρά του καναλιού, που διέρχεται από το 789, σημειώνουν οι αναλυτές.
Αυτό που έχει επιδεινώσει την εικόνα της αγοράς, είναι πορεία του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος πολύ πιθανόν να προσεγγίσει στις επόμενες συνεδριάσεις την σημαντική στήριξη των 910 μονάδων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Beta ΑΧΕΠΕΥ, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται πλέον χαμηλότερα του εύρους διακύμανσης θέτοντας σε πτωτική αμφισβήτηση πλέον την τρίμηνη συσσώρευση τιμών.
Ωστόσο η απώλεια δυναμικής στις συναλλαγές λειτουργεί ανασταλτικά στο να εκδηλωθεί μια εντονότερη κίνηση με αποτέλεσμα ο δείκτης να αναλώνεται σε δειλές πλάγιες κινήσεις.
Με αυστηρά τεχνικά κριτήρια το σπάσιμο της στήριξης δίνει πλέον καθοδικό περιθώριο 30 μονάδων καθώς όλοι οι τεχνικοί δείκτες έχουν γυρίσει αρνητικοί και οι ταλαντωτές έχουν ακόμα ικανό έδαφος πριν εισέλθουν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών.
Οι πωλητές κατάφεραν και πήραν απόσταση από τους δύο κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών και παρά τα κλεισίματα καλλωπισμού που έγιναν κατά την διάρκεια της εβδομάδας έχουν το πάνω χέρι στην διαμόρφωση της τάσης με την βοήθεια των τραπεζικών μετοχών οι οποίες βρίσκονται σε μια παρατεταμένη διαγραμματική αδυναμία.
Τα δεδομένα της τάσης δεν πρόκειται να αλλάξουν όσο ο Γενικός Δείκτης χάνει την επαφή του με τις 820 μονάδες οι δε συναλλαγές δεν φαίνεται να βοηθούν επί του παρόντος να μπει ένα φρένο στην αργή διολίσθηση της Αγοράς, καταλήγουν οι αναλυτές της Beta.
Υπενθυμίζεται επίσης πως την περασμένη Παρασκευή, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος, σημείωνε στο σχόλιό του πως ο Γενικός Δείκτης θέλει να ξεστρατίσει κατηφορικά από τα μέχρι τώρα τετριμμένα διαγραμματικά σημεία των 840 με 820 μονάδων δοκιμάζοντας έτσι τις πτωτικές αντοχές της περιοχής στήριξης των 800 μονάδων.
Η προσπάθεια αυτή έχει βρει μέχρι στιγμής βραχυχρόνιο αγοραστικό φράγμα στις 805 μονάδες σημείο που αντιπροσωπεύει και το   23.6%  των Fibonacci Retracement  της μεγάλης ανόδου από τις 630 στις 860 μονάδες.
Καθοδική ρήξη της εν λόγω περιοχής με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα οδηγήσει το δείκτη προς το επίπεδο των 790 μονάδων ανοίγοντας ταυτόχρονα μέτωπο με το επόμενο σημείο στήριξης των 768 μονάδων.
Όσο όμως η ζώνη των 805 με 798 μονάδων «μαζεύει» με επιτυχία  τις όποιες  καθοδικές πίεσης τόσο το ελατήριο θα συσπειρώνεται για μια γρήγορη εκτόνωση προς την περιοχή των 834 μονάδων, σημείωνε ο αναλυτής.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης