Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τα κέρδη από τις διαφημίσεις στο δίκτυο του

Το Facebook επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τα κέρδη από τις διαφημίσεις στο δίκτυο του
Το Facebook θα εντείνει περισσότερο την παρακολούθηση της ρητορικής μίσους, προσθέτοντας 3.000 άτομα που θα επιθεωρούν το περιεχόμενο
Το Facebook θα επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τα χρήματα που μπορεί να κερδίσει κάποιος από τη διαφήμιση στο δίκτυό του, δίνοντας απάντηση στις κριτικές ότι καθιστά πολύ εύκολο για τους παρόχους ψεύτικων ειδήσεων και εντυπωσιακών τίτλων να αποκομίσουν κέρδη.
Με άμεσο αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο θα εφαρμόσει νέους κανόνες, για να παράσχει σαφέστερη καθοδήγηση, σχετικά με το ποιοι εκδότες μπορούν να κερδίσουν χρήματα στο Facebook και με ποιο περιεχόμενο, δήλωσε η ανώτερος αντιπρόεδρος μάρκετινγκ.
Αυτοί οι κανόνες θα ισχύουν για τοποθετήσεις διαφημίσεων όπου το περιεχόμενο θα έχει κάποια σημασία, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της εταιρείας.
Η Γερμανία είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Facebook, για τη ρητορική μίσους και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε νόμο τον Ιούνιο 2017 για την επιβολή προστίμων ύψους έως και 50 εκατ. ευρώ για τα δίκτυα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εάν δεν καταργήσουν αμέσως αναρτήσεις με επιθετικό περιεχόμενο.
Το Facebook, μαζί με την Google, αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο πέμπτα της διαφήμισης στο διαδίκτυο, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 13% στα 205 δισ. δολάρια! το 2017, ξεπερνώντας ακόμα και τα έσοδα στην τηλεόραση.
Το Facebook αντιμετώπισε τη δυσαρέσκεια από διαφημιζόμενους, ότι οι ψηφιακές διαφημίσεις που διανεμήθηκαν σε περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, δεν έφταναν στο κοινό που ήθελαν, δεν προωθούνταν επαρκώς και σε μερικές περιπτώσεις τοποθετούνταν με περιεχόμενο επιζήμιο για τα προϊόντα που διαφήμιζαν.
Το Facebook θα εντείνει περισσότερο την παρακολούθηση της ρητορικής μίσους, προσθέτοντας 3.000 άτομα που θα επιθεωρούν το περιεχόμενο διπλασιάζοντας σχεδόν το μέγεθος της υπάρχουσας ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης