Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Η Ευρώπη ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία

Κεφαλογιάννης: Η Ευρώπη ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία
Η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε όλα αυτά που είναι ασύμβατα με τις αρχές και τις αξίες της
Η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία, υποστήριξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την ομιλία του Προέδρου Jean-Claude Juncker στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της σημερινής του ομιλίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ξεκαθάρισε, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας και όσοι την προσβάλλουν δεν έχουν θέση σε αυτή.
Τα τελευταία τρία χρόνια ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχω καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες.
Η Ευρώπη, όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία» αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Κεφαλογιάννης.
Υπογραμμίζει όμως πως, «δεν μπορεί να κλείσει και τα μάτια σε όλα αυτά που είναι ασύμβατα με τις αρχές και τις αξίες της.
Θέλουμε μία Τουρκία παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Θέλουμε μία Τουρκία, που θα σέβεται ειλικρινώς το Διεθνές Δίκαιο, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθεροτυπία.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών.
Που δεν θα προβαίνει σε συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις αμφισβήτησής του εναέριου χώρου τους, των χωρικών τους υδάτων, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους.
Θέλουμε μία Τουρκία, που - με τις ενέργειές της - δεν θα τορπιλίζει διαρκώς τις ενταξιακές συνομιλίες.
Θέλουμε μία Τουρκία, που θα συνεργαστεί μαζί μας μοιραζόμενη τις κοινές αρχές και αξίες μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης