Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολλαπλασιασμό επενδύσεων προανήγγειλε ο Gentiloni - Τσίπρας: Επένδυση 500 εκατ. από τους Ιταλούς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πολλαπλασιασμό επενδύσεων προανήγγειλε ο Gentiloni - Τσίπρας: Επένδυση 500 εκατ. από τους Ιταλούς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ιταλία είναι πολύ σημαντικός εταίρος και στον τομέα των επενδύσεων και πως συμφώνησαν με τον κ. Gentiloni για την ανάγκη να ενισχύσουν αυτή τη σχέση
Για την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι ιταλικές επεδνύσεις στην Ελλάδα, καθώς το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, μίλησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας-Ιταλίας.
«Είναι προφανείς οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας , οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές.
Είμαστε ο πρώτος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας .
Ελπίζω οι οικονομικές μας σχέσεις να διευρυνθούν.
Θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε τις επενδύσεις, είναι η κατάλληλη στιγμή να το πράξουμε, καθώς το οικονομικό κλίμα αλλάζει», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ο Paolo Gentiloni τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι «μείζονος σημασίας».
Όσον αφορά την ομιλία Junkcer τη χαρακτήρισε σημαντικότατη και ιδιαίτερα φιλόδοξη για την αρχιτεκτονική στην Ευρώπη.
«Η Ελλάδα επλήγη από την κρίση όπως καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Βαίνει προς το θετικό κλείσιμο της αξιολόγησης.
Η Ιταλία θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θετικό κλείσιμο του προγράμματος», σημείωσε ο Gentiloni.
«Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο.
 Μπορεί να υπάρξει περαιτέρω ολοκλήρωση», υπογράμμισε ο Gentiloni.



«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και τώρα χρειάζεται να ενισχυθεί η προοπτική της ανάπτυξης με σημαντικές ξένες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, Paolo Gentiloni στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας-Ιταλίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ιταλία είναι πολύ σημαντικός εταίρος και στον τομέα των επενδύσεων και πως συμφώνησαν με τον κ. Gentiloni για την ανάγκη να ενισχύσουν αυτή τη σχέση.
«Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς σήμερα υπογράφηκε η συμφωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε την πρόθεση της ιταλικής Ferrovie Dello Stato να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Μιλήσαμε εκτενώς για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την επανεκκίνηση σε πολύ στέρεη βάση των ελληνοϊταλικών σχέσεων», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τόνισε ότι οι δύο χώρες εξέρχονται από μια πολυετή κρίση, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και προβλήματα και αναζητούν κοινό τόπο για λύσεις απέναντι σε αυτά τα προβλήματα.
«Οι χώρες του Νότου έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο για την νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης», υπογράμμισε.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.
«Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι χώρες που έχουν πληρώσει πάρα πολύ ακριβά το μάρμαρο μιας κρίσης που είναι ευρωπαϊκή και παγκόσμια και όχι ελληνική ούτε ιταλική», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σημείωσε δε ότι οι λαοί μας έδειξαν την απαραίτητη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δίδαξαν οι λαοί μας ότι αυτές οι αξίες παραμένουν σημαντικές στο πολιτισμικό μας κύτταρο. Η Ευρώπη όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι κρίσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται με φράχτες αλλά με περισσότερη αλληλεγγύη και διαμερισμό της ευθύνης, τόνισε
Οι ιστορικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών μας είναι αυτό που μας ενώνει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης καλούμαστε να τοποθετηθούμε βάζοντας και την οπτική των λαών του νότου της Ευρώπης που δεν μπορούν να είναι στο περιθώριο της Ευρώπης, αλλά πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν.
«Παίρνουμε θέση στις προκλήσεις για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε.
Σχετικά με τη χτεσινή ομιλία του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, τόνισε ότι σε πολλά σημεία συμφωνούμε, και ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου το προσεχές διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις θέσεις τους, με τις οποίες θα παρέμβουν στη σχετική συζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης