Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Να κρατήσουν μικρό καλάθι όσοι βιάζονται να μιλήσουν για υστέρηση στα έσοδα

Αλεξιάδης: Να κρατήσουν μικρό καλάθι όσοι βιάζονται να μιλήσουν για υστέρηση στα έσοδα
Μέρος της υστέρησης οφείλεται στη μεταφορά κατά ένα μήνα της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης
Να κρατήσουν μικρό καλάθι όσοι βιάζονται να μιλήσουν για υστέρηση στα έσοδα υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης αναφερόμενος στην υστέρηση που καταγράφεται στα έσοδα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2017.
«Και πέρυσι, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, είχαμε πρωτοσέλιδα, αναλύσεις, ζωντανές συνδέσεις, ότι καταρρέουν τα έσοδα και όπου να ‘ναι ενεργοποιείται ο δημοσιονομικός κόφτης.
Τελικά, κλείσαμε το 2016 με μία υπεραπόδοση στα φορολογικά έσοδα περίπου 1,8 δισ. ευρώ.
Ας κρατήσουν λοιπόν μικρό καλάθι όσοι βιάζονται», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Αλεξιάδης.
«Όσον αφορά τα στοιχεία για τα έσοδα, τα οριστικά επταμήνου και προσωρινά οκταμήνου, φέτος υπάρχει μία διαφορά μεταξύ του στόχου που είχε τεθεί και της πραγματοποίησης.
Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μεταφέρθηκε κατά ένα μήνα.
Εκεί οφείλεται μέρος της υστέρησης.
Το υπόλοιπο οφείλεται σε ένα πρόβλημα γενικότερο, την έναρξη της σύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα.
Το ζητούσαν οι πάντες στην Ελλάδα, τώρα που έχει γίνει, υπάρχουν ορισμένοι που γκρινιάζουν, τώρα ανακάλυψαν την Αμερική» ανέφερε ο κ.Αλεξιάδης.
«Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εξηγήσεις και θα πρέπει να καταθέσει και άλλα, πλήρη στοιχεία το επόμενο διάστημα, για να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση.
Σε κάθε περίπτωση, είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι στον τομέα της φορολογίας, της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς, πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες.
Το τεράστιο ποσό των 15 δισ. ευρώ εσόδων που χάνουμε κάθε χρόνο σε αυτούς τους τομείς, είναι ο στόχος που πρέπει να έχουμε» υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης