Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και νέα επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street - Στη Fed το «βλέμμα» των επενδυτών

Κέρδη και νέα επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street - Στη Fed το «βλέμμα» των επενδυτών
H διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου επιστρέφει, καθώς υποχωρεί η γεωπολιτική ανησυχία γύρω από τη Βόρεια Κορέα
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (18/9/2017) η Wall Street, διευρύνοντας τα ιστορικά υψηλά που «άγγιξε» την Παρασκευή, με τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου να επιστρέφει, καθώς υποχωρεί η γεωπολιτική ανησυχία γύρω από τη Βόρεια Κορέα, ενώ αναμένεται η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αυτή την εβδομάδα (19-20/9).
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,08%, στις 22.284,77 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,10% και κινείτο στις 2.502,66 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,23% υψηλότερα, στις 6.464,34 μονάδες.
H Wall προέρχεται από μια εβδομάδα με ισχυρά κέρδη, με τους Dow Jones και S&P 500 να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά την Παρασκευή, ενώ και οι τρεις δείκτες σημείωσαν σημαντική εβδομαδιαία άνοδο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του επιδιώκει την επίτευξη μίας ειρηνικής επίλυσης της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, που θα στοχεύει στην αποπυρηνικοποίηση της περιοχής.
Ειδικότερα, ο Tillerson ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ εργάζονται ώστε να πείσουν τη Β. Κορέα να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο», τονίζοντας ωστόσο ότι εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες, τότε η μόνη επιλογή θα είναι αυτή της στρατιωτικής επέμβασης.
Τα σχόλια του Tillerson ήρθαν λίγη ώρα μετά τις ελαφρώς επιθετικότερες δηλώσεις της εκπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, η οποία τόνισε ότι τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου Donald Trump περί «φωτιάς και οργής» δεν αποτελούν απλά μία κενή απειλή.
«Εάν η Β. Κορέα συνεχίσει με αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά και οι ΗΠΑ πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα ή τους συμμάχους της, η Β. Κορέα θα καταστραφεί», δήλωσε η Haley.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις από τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ξεκινά αύριο (19/9).
Οι επενδυτές δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στα επιτόκια της Fed, αλλά η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει ότι ξεκινά η συρρίκνωση του ισολογισμού της, ύψους 4,5 τρισ. δολ.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen, που θα ακολουθήσει των ανακοινώσεων της κεντρικής τράπεζας.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Orbital ATK «εκτοξεύθηκε» κατά 20% στο άνοιγμα, στον απόηχο της εξαγοράς της από τον αμυντικό κολοσσό Northrop Grumman.
Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως η Northrop θα καταβάλει 9,2 δισ. δολ. σε μετρητά και χρέος.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί ελαφρώς σήμερα, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, μετά τα υψηλά 5 μηνών που «άγγιξε» την περασμένη εβδομάδα.
Περί τις 16:55, το αργό υποχωρούσε κατά 0,2%, στα 50,3 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στα 55,4 δολ. ανά βαρέλι.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης