Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Δεν θα αφήσουμε τους αμερικανικούς διαδικτυακούς κολοσσούς να φοροδιαφεύγουν

Moscovici: Δεν θα αφήσουμε τους αμερικανικούς διαδικτυακούς κολοσσούς να φοροδιαφεύγουν
Δηλώσεις του Επιτρόπου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNCB
Η Κομισιόν δεν προτίθεται να κάνει κάποια… φορολογική χάρη στους αμερικανικούς online κολοσσούς, όπως για παράδειγμα οι Google και Facebook, όπως τόνισε ο Pier Moscovici.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Moscovici τόνισε ότι οι εν λόγω εταιρείες θα πρέπει «να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν», κάτι το οποίο μπορεί να διασφαλιστεί με το νέο ευρωπαϊκό φορολογικό σύστημα για την ψηφιακή οικονομία.
«Πρέπει να φορολογήσουμε αυτές τις εταιρείες όπως και αυτές της επονομαζόμενης κλασσικής οικονομίας», τόνισε ο Moscovici.
Προσέθεσε ότι η Κομισιόν θα επανεξετάσει το σύστημα φορολόγησης εταιρειών όπως Facebook, Airbnb, Google και άλλων, ούτως ώστε να «κλείσει» τυχόν παραθυράκια που τις βοηθούν να φοροαποφεύγουν.
«Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί», ξεκαθάρισε.
Οι διαδικτυακές εταιρείες μπορεί να μην έχουν «φυσική» παρουσία στην Ευρώπη αλλά αντλούν από αυτήν σημαντικό μέρος των κερδών τους και ταυτόχρονα πληρώνουν πολύ λιγότερους φόρους εκμεταλλευόμενες και τις «ειδικές φορολογικές συνθήκες» που επικρατούν σε ορισμένες χώρες.
«Το φορολογικό μας σύστημα φτιάχτηκε τον 20ο αιώνα, πιθανώς και στις αρχές του. Τώρα είμαστε στον 21ο αιώνα και θα πρέπει να το αλλάξουμε, να το διεθνοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε», κατέληξε ο Moscovici.
Διευκρίνισε ότι το νέο φορολογικό σύστημα θα δημιουργήσει μία νέα φορολογική βάση, στην οποία θα «καταγράφονται» έσοδα, κέρδη ή ακόμη και ψηφιακή παρουσία μεταξύ άλλων, με το νέο νόμο να τίθεται σε εφαρμογή το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης