Επιχειρήσεις

Ιntralot: Το αγκάθι των δανείων ύψους 517 εκατ. - Αναζητά τρόπους να ενισχύσει τη ρευστότητα της

Ιntralot: Το αγκάθι των δανείων ύψους 517 εκατ. - Αναζητά τρόπους να ενισχύσει τη ρευστότητα της
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, εντάσσεται και η πρόσφατη ομολογιακή έκδοση των 500 εκατ. ευρώ
Σημαντική πηγή εσόδων αποτελεί για την Intralot η αμερικανική αγορά, καθώς στο β΄ 3μηνο του 2017, κατάφερε να ενισχύσει τη θέση της μέσω της ανανέωσης σημαντικών της συμβολαίων, όπως στο Oχάϊο, το Bερμόντ και το Aρκάνσας.
Μάλιστα, η αξία του νέου τελευταίου της συμβολαίου στο Αρκάνσας, εκτιμάται σε 70 εκατ. δολάρια.
Η Intralot παρέχει στη Λοταρία Υποτροφιών της αμερικανικής Πολιτείας, μια ολοκληρωμένη σουίτα αξιόπιστων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα συμβόλαια και σε άλλες πολιτείες τω ΗΠΑ.
Σημαντική ήταν και η αύξηση του τζίρου στην Eυρώπη (+39,9%), κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων στη Bουλγαρία (εξαιτίας της ενσωμάτωσης της Eurobet μετά τον Iούλιο του 2016) και την Πολωνία λόγω των νομοθετικών αλλαγών.
Επόμενος στόχος πάντως για την διοίκηση της Intralot, είναι ο μεγάλος δανεισμός της, ο οποίος ανέρχεται στα 517 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια της ανέρχονται στα 98,28 εκατ. ευρώ, από τα 127,54 εκατ. ευρώ του 2016.
Ως εκ τούτου ο δείκτης δανειακής μόχλευσης εκτοξεύτηκε στο 5,26.
Αυτό σημαίνει ότι ο Όμιλος οφείλει 5,26 φορές τα ίδια κεφάλαια του.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, εντάσσεται και η πρόσφατη ομολογιακή έκδοση των 500 εκατ. ευρώ.
Μέσω της έκδοσης αυτής, η εταιρεία αναδιαρθρώνει τον δανεισμό της και μειώνει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες.
Το μεγαλύτερο μέρος των αντλούμενων κεφαλαίων, θα χρησιμοποιηθεί για πρόωρη αποπληρωμή παλαιότερης ομολογιακής έκδοσης, που είχε γίνει με υψηλότερο επιτόκιο (6%), σε ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και άλλων δανειακών υποχρεώσεων.
Περισσότερα από 170 διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Ευρώπη και την Β. Αμερική, κατέθεσαν προσφορές συνολικού ποσού άνω του 1,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας την έκδοση κατά 3 φορές.
Με την τωρινή ομολογιακή έκδοση, ολοκληρώνεται μια διαδικασία αναχρηματοδότησης - αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων, που ξεκίνησε στις αρχές του 2014, με την οποία μειώθηκε το κόστος δανεισμού της, από 8,25% σε 5,75%, με ταυτόχρονη επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού, από 3,5 σε 6 έτη.
Επόμενο στοίχημα για ενδεχόμενη ενίσχυση της ρευστότητας της - πέραν της πρόσφατης πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων -, είναι και η αίτηση εισαγωγής
στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας (Borsa Italiana S.p.A.), της Gamenet Group S.p.A, στην οποία η θυγατρική της Intralot, Ιntralot Italian Investments B.V, συμμετέχει με ποσοστό 20%.
Πρόθεση της Intralot κατά τη φάση της αρχικής δημόσιας προσφοράς, να παραχωρήσει το 12% από το ποσοστό συμμετοχής της στην Gamenet, αποσπώντας σημαντικά κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης