Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Το σχέδιο μείωσης του ισολογισμού δεν προκάλεσε ισχυρή αντίδραση στην αγορά

George (Fed): Το σχέδιο μείωσης του ισολογισμού δεν προκάλεσε ισχυρή αντίδραση στην αγορά
Η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί προσεχτικά τους κινδύνους από τη χρηματοοικονομική αστάθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ 
Η υποτονική αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση των σχεδίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για την έναρξη της μείωσης του ισολογισμού της, ήταν μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για την κεντρική τράπεζα, δήλωσε σήμερα (22/9/2017) η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ, Esther George.
«Με ικανοποίηση είδα ότι δεν προκάλεσε ισχυρή αντίδραση στην αγορά», δήλωσε η George, αναφορικά με την ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη (20/9) ότι θα αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της από τον Οκτώβριο.
Το σχέδιο «επικοινωνήθηκε πολύ καλά», πρόσθεσε η ίδια.
Η αξιωματούχος της Fed δήλωσε ακόμη ότι η αύξηση της απασχόλησης θα αποδυναμωθεί, αν και θα παραμείνει σε επίπεδα που χρειάζονται για να απορροφηθούν νέοι εργαζόμενοι και για να διατηρηθεί η ανεργία σε χαμηλά επίπεδα.
Η George πρόσθεσε ότι η αδύναμη ανάγνωση του πληθωρισμού δεν φαίνεται να σχετίζεται με την αδύναμη οικονομία, ενώ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί προσεχτικά τους κινδύνους από τη χρηματοοικονομική αστάθεια.
Με την έναρξη της συρρίκνωσης του ισολογισμού να βρίσκεται προ των πυλών, η George εξέφρασε την ελπίδα η στρατηγική της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) «να φυλαχθεί σε ένα κουτί και να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά».
Η ίδια δήλωσε επίσης ότι αισθάνεται ότι ο πρόσφατος ασθενής πληθωρισμός δεν αποτελεί λόγο για να αποσυρθεί η Fed από τον συνεχιζόμενο σταδιακό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης