Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Κέρδη 1,1%, στα 1.311,50 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Κέρδη 1,1%, στα 1.311,50 δολ. ανά ουγγιά
Η αυξανόμενη ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα και η πτώση των αμερικανικών μετοχών κατέστησαν πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο
Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας έκλεισε σήμερα (25/9/2017) ο χρυσός, καθώς η αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα και η πτώση των αμερικανικών μετοχών κατέστησαν πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο, εν μέσω μιας στροφής των επενδυτών στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, ανέφερε σήμερα ότι τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, συνιστούν κήρυξη πολέμου, τονίζοντας πως η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη κι αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της.
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που κήρυξαν πρώτες τον πόλεμο ενάντια στη χώρα μας», τόνισε ο Ri σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας και ο ηγέτης της χώρας αυτής, Kim Jong-un, «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη».
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1,1% ή 14 δολ., στα 1.311,50 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Ο χρυσός βρήκε στήριξη και στην αβεβαιότητα γύρω από το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία, που καταδεικνύει ότι επίκειται μία μακρά περίοδος συνομιλιών, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού.
Το CDU της καγκελαρίου Angela Merkel και οι σύμμαχοι της Βαυαρίας, CSU, κέρδισαν το 33% των ψήφων, καθιστώντας τους τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες υποχώρησαν στο 20,5% - ένα νέο μεταπολεμικό χαμηλό.
Ωστόσο, έντονες ανησυχίες προκαλεί η είσοδος στη Βουλή του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αποσπώντας το εκπληκτικό ποσοστό του 12,6%.
Πρόκειται για το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που μπαίνει στη γερμανική Βουλή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εν τω μεταξύ, θετικά «είδαν» οι επενδυτές τα σχόλια του προέδρου της Fed του Σικάγο, Charles Evans, ο οποίος τόνισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να περιμένει μέχρις ότου υπάρχουν «ξεκάθαρα σημάδια» ότι οι μισθοί και οι τιμές στις ΗΠΑ αυξάνονται, πριν προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, προειδοποιώντας ότι μια υπερβολικά βιαστική κίνηση, θα ήταν «λάθος».
Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed, καθώς η κεντρική τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης