Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησε κατά 4,50% η μετοχή του Facebook εν μέσω διαφόρων αντιπαραθέσεων, στα 162,8 δολ

Υποχώρησε κατά 4,50% η μετοχή του Facebook εν μέσω διαφόρων αντιπαραθέσεων, στα 162,8 δολ
Ο Zuckerberg δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές για να χρηματοδοτήσει τα φιλανθρωπικά του έργα
Οι μετοχές του Facebook υποχώρησαν κατά 3,47% τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, καθώς η εταιρία βρίσκεται εν μέσω διαφόρων αντιπαραθέσεων, με το τελευταίο νέο που ήρθε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 όταν ανακοινώθηκαν τα σχέδιά για την έκδοση νέας κατηγορίας μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ενέκρινε προηγουμένως το σχέδιο για την έκδοση των μετοχών, αλλά κατατέθηκε αγωγή για να εμποδίσει την έκδοση μετοχών.
Ο Zuckerberg, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ως μάρτυρας της υπόθεσης.
Η εταιρεία ανέφερε προηγουμένως ότι οι νέες μετοχές θα επιτρέψουν στον Zuckerberg να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της εταιρείας.
Θα επιτρέψει επίσης στο Zuckerberg να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας σε περίπτωση που εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα.
Ο Zuckerberg δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές για να χρηματοδοτήσει τα φιλανθρωπικά του έργα και προέβλεψε ότι θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας για τα επόμενα είκοσι χρόνια παρά την ανάκληση του νέου σχεδίου του μετοχικού κεφαλαίου.
"Θέλω να είμαι σαφής: αυτό δεν αλλάζει τα σχέδιά μου και της Priscilla να δώσω το 99% των μετοχών μας στο Facebook κατά τη διάρκεια της ζωής μας", δήλωσε ο Zuckerberg, αναφερόμενος στη σύζυγό του Priscilla Chan.
Το Facebook αντιμετωπίζει επίσης την πίεση από την έρευνα που διεξάγουν οι αρχές των ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές καθώς ερευνούν το ρόλο του Facebook στις εκλογές του 2016.
Το Facebook δήλωσε ότι ρωσικές θυγατρικές αγόρασαν διαφημίσεις ύψους 100.000 δολαρίων στην πλατφόρμα του και θα παράσχουν αυτές τις διαφημίσεις στις αρχές.
Ο Zuckerberg ανακοίνωσε ένα σχέδιο εννέα σημείων για τον περιορισμό της ξένης παρέμβασης στην πλατφόρμα του στις μελλοντικές εκλογές.
Η μετατροπή των ρωσικών διαφημίσεων στο Κογκρέσο ήταν ένα από τα σημεία.
"Είμαστε σε έναν νέο κόσμο", δήλωσε ο Zuckerberg σε μια ζωντανή εκπομπή από τη σελίδα του στο Facebook.
"Είναι μια νέα πρόκληση για τις κοινότητες του διαδικτύου να αντιμετωπίζουν τα έθνη-κράτη που προσπαθούν να ανατρέψουν τις εκλογές.
Αλλά αν αυτό πρέπει να κάνουμε, να δεσμευόμαστε να αρπάζουμε την ευκαιρία".
Η μετοχή του Facebook έχει αυξηθεί κατά 40,9% μέσα στο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης