Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη Yellen - Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος

Κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη Yellen - Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος
Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (26/9/2017) η Wall Street, με το «βλέμμα» των επενδυτών να είναι στραμμένο στη σημερινή ομιλία της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, αλλά και στη συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,21%, στις 22.343,12 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,22% και κινείτο στις 22.343,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,48% υψηλότερα, στις 6.401,44 μονάδες.
Στήριξη στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρει η ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου, μία ημέρα αφότου κατέγραψε απώλειες άνω του 1% - στη χειρότερη ημερήσια του επίδοση από τις 17 Αυγούστου 2017.
Η μετοχή της Apple ενισχύεται σήμερα κατά 1,3%, ενώ το Facebook «βλέπει» τη μετοχή του να σημειώνει άνοδο 1%.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Equifax δέχεται ισχυρές πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 2%, στον απόηχο της παραίτησης του διευθύνοντος της σύμβουλου, Richard Smith, μία εβδομάδα πριν καταθέσει σχετικά με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η εταιρεία, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποκλαπούν από τις πλατφόρμες της τα προσωπικά στοιχεία 143 εκατομμυρίων Αμερικανών.



Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή την ομιλία της Yellen προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1-1,25%, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μία ακόμη αύξηση - την τρίτη για φέτος - εντός του 2017.
Οι επενδυτές αναμένεται να παραμείνουν επιφυλακτικοί μέχρι την ομιλία της Yellen και άλλων τριών αξιωματούχων της Fed, αλλά και εν αναμονή στοιχείων για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την «κόντρα» Δύσης - Βόρειας Κορέας, μετά τις χθεσινές (25/9) απειλές της Πιονγκγιάνγκ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, δήλωσε ότι τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, συνιστούν κήρυξη πολέμου, τονίζοντας πως η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη κι αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριο χώρου της.
Η αμερικανική απάντηση» ήρθε λίγο αργότερα, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Sarah Huckabee Sanders, να αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζοντας «παράλογο» τον ισχυρισμό της Πιονγκγιάνγκ.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τα διπλωματικά μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα.
Εν τω μεταξύ, και σε μια ακόμα προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως μια στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο δεν θα έχει νικητές ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ένας πόλεμος θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση σήμερα, καθώς οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν μια νέα άνοδο στα αποθέματα αργού πετρελαίου.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 1,1%, στα 51,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,5% χαμηλότερα, στα 57,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης