Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JP Morgan καλείται να πληρώσει πρόστιμο 4 δισ. δολ. για κακοδιαχείριση ιδιωτικής περιουσίας

tags :
Η JP Morgan καλείται να πληρώσει πρόστιμο 4 δισ. δολ. για κακοδιαχείριση ιδιωτικής περιουσίας
Η τράπεζα αγνόησε επίσης τα αιτήματα της Jo Hopper να πουλήσει κάποια περιουσιακά στοιχειά, ενώ πλήρωνε νομικά τέλη από τα έσοδα της περιουσίας
Δικαστήριο του Ντάλλας επέβαλε πρόστιμο στην JPMorgan περισσότερο από 4 δισ. δολάρια, για κακή διαχείριση της περιουσίας πρώην διευθυντικού στελέχους της American Airlines.
Η χήρα του Max Hopper, Jo και τα δύο θετά παιδιά του, προσέλαβαν την τράπεζα το 2010 για να διαχειριστεί την περιουσία του μετά τον αιφνίδιο θάνατό του από εγκεφαλικό επεισόδιο, η οποία ανερχόταν σε περισσότερα από 19 εκατομμύρια δολάρια, ενώ δεν είχε συντάξει κάποια διαθήκη.
Αντίθετα, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η τράπεζα διέπραξε απάτη, παραβίασε το καταπιστευτικό της καθήκον και καταπάτησε τη συμφωνία αμοιβής.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αποδεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία, τόσο πολύ ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις τα δικαιώματα ιδιοκτησίας έληξαν.
Η τράπεζα αγνόησε επίσης τα αιτήματα της Jo Hopper να πουλήσει κάποια περιουσιακά στοιχειά, ενώ πλήρωνε νομικά τέλη από τα έσοδα της περιουσίας.
"Η τράπεζα χρειάστηκε πολλά χρόνια για να απελευθερώσει αντικείμενα τέχνης, την επίπλωση του σπιτιού, τα κοσμήματα και κυρίως τη συλλογή του κ. Hopper από 6.700 μπαστούνια γκολφ και 900 μπουκάλια κρασιού", ανέφεραν οι δικηγόροι της Hoppers.
"Ακόμα και σήμερα, κάποια περιουσιακά στοιχεία-τώρα περισσότερο από επτά χρόνια μετά το θάνατο του κ. Hopper- δεν έχουν ακόμα δοθεί στην κυρία Hopper."
"Η μεγαλύτερη τράπεζα του έθνους με κακομεταχειριζόταν τρομερά και αυτή η ετυμηγορία παρέχει προστασία και σε άλλους από το να τους κακομεταχειρίζονται οι τράπεζες, που πιστεύουν ότι είναι υπερβολικά ισχυρές για να λογοδοτήσουν", δήλωσε η Jo Hopper σε δήλωση.
Η τράπεζα δήλωσε πως πιστεύει ότι η ετυμηγορία θα ανατραπεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης